Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda, Halk Eğitim Merkezi destekleme ve yetiştirme kursu öğrencilerine Motivasyon/Kariyer seminerine kurum müdürü Cemile Kahyaoğlu, MTAL Müdürü Mehmet Kahveci, Eğitim Koçu Abdurrahman Bulut ve öğrenciler katıldı.

DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI

“COĞRAFYA KADERDİR”

Kısa bir kariyer geçmişimi paylaşan Eğitim Koçu Abdurrahman Bulut,  “coğrafya kaderdir” sözünün eskisi kadar geçerli olmadığını belirtti. Bulut Öğrencilere karşı yaptığı konuşmasında başarılı olmak için bazı ipuçları verdi. Eğitim Koçu Bulut öğrencilere yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  internet ile ulaşılan bilginin herkes için aynı olmadığı, başarıda artık kişisel emeğin daha öne geçtiğini, sadece sunulan matematik, fizik gibi bilgilerin değil, irade, disiplin, kararlılık gibi yönlerin de çok önemli olduğu bu yönlerden de eğitim gerektiği, bunun çok öne çıkmamasının bir eksiklik olduğu, insanın sadece zekâdan ibaret olmadığı diğer özelliklerin başarıyı en az zekâ kadar etkilediği, vasat bir zekanın güçlü bir irade ve oturmuş bir disiplinle olağanüstü işler başarabileceği belirtti.

“ELDEKİ İMKÂNLARA ODAKLANIN!”

Öğrencilerin, irade ve disiplin konularında kendilerini güçlendirmelerinin hayat boyu çok katkısı olacağını anlatan Abdurrahman Bulut; yurtdışında kariyer yapmak, İngilizcenin önemi vurgulayarak herkesin bir takım problemleri ve engellerinin olmasının normal olduğunu, engelleyici etkilere değil eldeki imkânlara odaklanmanın önemini her yüksekliğe her bir basamağı 17 cm olan merdivenle çıkıldığı, bina kaç kat olursa olsun her adımda sadece bir adım atıldığı ve çıkılan yüksekliğin tekrar edilen basamak sayısından ibaret olduğunu vurguladı. Her defasında 17 cm lik basamakla her yüksekliğe çıkılabildiğini ve bunun da bize disiplinin önemini vurguladığını örneklendirdi.  Bununla birlikte hayatın; kariyer üniversite sınavı ya da meslekten ibaret olmadığını daha bütünsel bir hayat anlayışını bu yaşlarda oturtmamız gerektiğini belirtti.

Seminer sonrası Vakfıkebir Halk Eğitimİ Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu ve MTAL Müdürü Mehmet Kahveci, öğrencilere verdiği katkılardan dolayı Eğitim Koçu Bulut’a teşekkür ettiler. Daha sonra Bulut, öğrencilerle sohbet etti.

ABDURRAHMAN BULUT KİMDİR?

Abdurrahman Bulut, 1990 ODTü EE mezunu, 30 yıllık Bilgi Teknolojileri kariyerinin 20 yılını yurtdışında tamamladı. 8 yıl Kanada’da farklı şirketlerde, son 12 yıl da Suudi Arabistan Microsoft’da çalıştı. Microsoft’da son görevi Suudi Arabistan Batı Bölgesi Projeler Koordinatörlüğünde bulundu. 2020 Ekim itibariyle kesin dönüş yaptı ve hayalindeki çiftliği Vakfıkebir İlçesi’nde kurmakla meşgul.