Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi olarak yıl boyunca öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendirmeyi, öğrenmeye teşvik etmeyi ve geçmişle günümüz arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi amaçlamaktayız diyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

“ÖĞRENME, “BEŞİKTEN MEZARA” KADAR DEVAM ETMEKTE”

Müdür Cemile Kahyaoğlu; Hayat Boyu Öğrenme; okullar ile sınırlı kalmayıp; evde, işte, hayatın her alanında gerçekleşebilen ve insanların yaşına, ekonomik ve sosyal statüsüne ve eğitim seviyelerine bakılmaksızın, herhangi bir engel olmadan sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardan biridir. Hayat boyu öğrenme; çağın ihtiyaçları doğrultusunda, hızla gelişen ve değişen sosyal ve kültürel hayattaki değişmelere ayak uydurabilmek amacıyla ortaya çıkmış, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde eğitim seviyesi ve istihdam koşulları açısından önemli bir gösterge haline gelmiştir. Öğrenme, “beşikten mezara” kadar devam etmekte olup belli bir yaşa ve ortama bağlı olmaksızın her yaşta ve her yerde gerçekleşebilmektedir. Hayat boyu öğrenme, örgün, yaygın ve serbest öğrenme olarak her türlü eğitim ve öğretimi içine alır.

Amacımız vatandaşlarımızın kendilerini geliştirebilmeleri için merak ve istek uyandırmak, öğrenmenin eğlenceli ve rehabilite eden yönünü öne çıkarmak, herkesin öğrenme sürecine katılımını sağlamaktır. Baş döndürücü bir hızla değişen ve gelişen dünyanın adeta büyük bir sınıf haline geldiğini ve insanların da bu sınıfta sürekli bilgiye ulaşması gereken öğrencilerdir. Bu kapsamda insana doğrudan dokunan; zaman, eğitim düzeyi, yaş gibi kısıtlamaları olmamasından dolayı herkese yüksek nitelikte kapsayıcı eğitim erişimi sunan hayat boyu öğrenmeyi, toplumsal dönüşümün anahtarı olarak görüyoruz. Dolayısıyla yaşamımız boyunca deneyimleyeceğimiz bilgi ve becerilerin sürekli gelişimi, gerek kişisel gerekse mesleki gelişim açısından daha iyiye ulaşma potansiyelini en üst düzeye çıkarabilmek için kurslarımıza erişim önemli bir fırsattır.

“ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ DEVLETİN EN DEĞERLİ EMANETLERİDİR” “ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ DEVLETİN EN DEĞERLİ EMANETLERİDİR”

"OKULLARDA YAZ ETKİNLİKLERİ KURSU"

Öğrencilerimizin yaz tatili sürecinde daha verimli ve etkin zaman geçirebilmeleri adına Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce "Okullarda Yaz Etkinlikleri Kursu" hazırlanmıştır. Tüm kademedeki okullarımızda halk eğitimi merkezleri aracılığıyla uygulanacak olan "Okullarda Yaz Etkinlikleri Kursu" ile öğrencilerimizin yeni bilgiler edinmelerine, sosyal yönden gelişmelerine ve yeteneklerinin güçlendirilmesine fırsat sağlanmış olacaktır. Öğrencilerimizin grup çalışmalarına katılmalarını, akran ve arkadaşlarıyla bir araya gelmelerini böylece hem eğlenip hem de öğrenebilecekleri etkinliklerin yer alacağı Okullarda Yaz Etkinlikleri Kurs Programı e-Yaygın sistemine tanımlanmış ve uygulamaya konulmuştur.