Vakfıkebir’de çipli kimlik kartı alabilmek için nüfus müdürlüklerine gidemeyen hasta, yaşlı ve engelliler için "gezici kayıt terminali" uygulaması sürdürülüyor.

İçişleri Bakanlığınca başlatılan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi kapsamında 75 yaş üstü hasta, yaşlı ve engellileri ziyaret eden nüfus memurları, parmak izinden evrak imzalanmasına kadar tüm işlemleri evlerde tamamlıyor.

5 MAHALLEDE 150 VATANDAŞIMIZA İŞLEM YAPTIK

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta yapılan çalışmalar hakkında yaptığı değerlendirme açıklamasında şu ifadelere yer verdi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gerekli önlemleri alan görevliler, rahatsızlıkları nedeniyle evlerinden çıkamayanlara büyük kolaylık sağladıklarını belirten İlçe Kaymakamı Yakuta,  İlçe Nüfus Müdürlüğünde görevli Nüfus Müdürümüz Gülizar Ocak, Şef Hasan Kaba ve Nüfus Memuru Ali Naci Topaloğlu tarafından belirlenen evlere gidilerek hasta, engelli ve yaşlılara kolaylık sağlamak amacıyla uygulamanın başlatıldığını ve devam ettiğini belirtti. Kaymakam Yakuta, İlçeye bağlı 46 mahallenin 5’inde yaklaşık 150 vatandaşımızın çipli kimlik kartı işlemlerini tamamladıklarını belirtti. Kaymakam Yakuta, "Muhtarlarla ortak çalışma yürütüyoruz. Salgından dolayı tüm sağlık kurallarına uygun şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diğer mahallelerimizde de çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

ESKİ KİMLİK KARTLARI BU YIL YENİLENMEK ZORUNDA

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, “İçişleri Bakanlığı tarafından 4 yıl önce başlatılan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi kapsamında çipli kimlik kartı dağıtımı devam ediyor. Halen daha eski kimlik kartı kullanan tüm vatandaşlarımızın yeni kimlik kartı almaları zorunludur. Bilhassa eğitim çağında olan öğrencilerin kimlik kartlarını yenilemek zorundadırlar. Eski kimlik kartı ile sınavlara giremeyecekler. Diğer yetişkin vatandaşlarımız ise eski kimlik kartı ile herhangi bir kurumda işlem yapamayacaklar. Kimlik kartı eski olan Vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için kimlik kartlarınızı yenilemeleri gerekiyor dedi.” Kaymakam Yakuta, “Bakanlığımızın Projesi ile nüfus müdürlüğüne gelemeyeceği belirlenen hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlara da büyük kolaylık sağlanıyor. Bu yıl tüm nüfus cüzdanlarının yenilenmesiyle tamamlanması planlanan projede; hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlara da büyük kolaylık sağlanıyor. Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce başlatılan "gezici kayıt terminali" uygulamasıyla sağlık sorunları olan vatandaşların ayağına giden memurlar, biyometrik veriden parmak izine, fotoğraf çekiminden imzalanan evraka kadar tüm işlemleri evlerde tamamlıyor. Başvurusu alınan yeni kimlik kartları, basımın ardından vatandaşların evine gönderiliyor. Vakfıkebir Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ekipleri de son olarak Büyükliman Mahallesi’nde ikamet eden 21 vatandaşın Adreste Nüfus Hizmeti cihazı ile Kimlik Kartı başvurusu alındı. Ekipler ilçe genelinde bulunan diğer mahallelerde belirlenen evlere giderek başvuru almaya devam edecekler dedi.”

Vakfıkebir Nüfus Müdürü Gülizar Ocak, devletin sağladığı imkânlar dâhilinde hasta, yaşlı ve yatalak olan 75 yaş üzeri vatandaşların kimlik müracaatlarının pandemi süreci göz önüne alınarak evlerinde yapıldığını belirterek, "Yenilenen kimlikleri evlerine gönderiyoruz. Allah devletimizden razı olsun. Muhtarlarımızla birlikte ortak hareket ediyoruz. Yatalak, engelli hasta ve 75 yaş üstü yaşlılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum" diye konuştu.