Vakfıkebir Fen Lisesi Pansiyonu Salonunda düzenlenen seminere Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan’ın yanı sıra Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdür Vekili Merthan Çelikdağ, Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanı J.Ütğm. Mert Oğuztarhan, Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç, Vakfıkebir Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir, Vakfıkebir Belediyesi Birim Müdürleri, daire amirleri, muhtarlar, belediye ve diğer kurum çalışanları, işadamları, okul müdürleri ve öğrenciler katıldılar. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk de birer selamlama konuşması yaptılar. Prof. Dr. Recep Bozdoğan’ın sunumuyla gerçekleşen 'Halkla İlişkiler ve İletişim' konulu seminer büyük ilgi gördü.

YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADILAR YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADILAR

“SİZ DEVLETİN GÜLEN YÜZÜSÜNÜZ”

İletişimin bireyin kendisinde başladığını belirten Prof. Dr. Bozdoğan, “İletişimin birçok çeşidi vardır, ama biz bu işe önce kendimizi bilmekle başlayacağız. Anatomik yapımızı öğrenecek, ona göre hareket edeceğiz. Dünyadaki tüm mekanizmalarda insanların anatomik yapısı örnek alınmıştır. Kendi anatomik yapımızı tanıdıktan sonra daha düzgün iletişim kurabiliriz. İletişimde beden dilinin önemli olduğunu ifade eden Bozdoğan, “Beden dili dünyadaki tüm dillerin tercüme edilişidir. Mimiklerinizi ve işaret dilinizi iyi kullanırsanız dünyanın her yerinde derdinizi anlatabilirsiniz. Güler yüzünüzle birlikte üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir sorunla karşılaşmazsınız. Vatandaşın kamu kurumlarına ulaşabileceği birçok alanın olduğunu belirten Bozdoğan, Vatandaş ile devletin iletişimi konusunda kamu görevlilerine çok büyük rol düşüyor. Çünkü siz devletin gülen yüzüsünüz. Sizlerde birer vatandaş olarak farklı kamu kurumlarına gittiğinizde nasıl karşılanmak istiyorsanız, bulunduğunuz kurumlarda da vatandaşlarla iletişiminizi o şekilde yapmalısınız. Bozdoğan, Vatandaşlar ile devlet arasındaki iletişimin değiştiğini belirterek, “Eskiden radyo veya televizyondan yapılan bir açıklamayı vatandaşlar talimat olarak algılıyordu. Şimdi vatandaşların talepleri var ve devlet olarak bunları yerine getirmemiz gerekiyor. Patron millet, sizler millete hizmet eden kamu görevlilerisiniz. İletişim kanallarının vatandaşa açık olması ve vatandaşa sadece usulen verilen cevap değil, taleplerini yerine getirecek ve vatandaşı tatmin edecek açıklayıcı bilgi vermek durumundasınız. İnşallah verimli bir seminer olmuştur. Katılımınız için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Seminer sonunda İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ve Belediye Başkanı Muhammet Balta tarafından Prof. Dr. Recep Bozdoğan’a meşhur Vakfıkebir Ekmeği, Vakfıkebir’in tarihçesini anlatan kitap ve çeşitli hediyeler takdim edildi.