Vakfıkebir İlçemizin yetiştirdiği önemli siyasetçilerden biri olan, Milliyetçi Hareket Partisinin Vakfıkebir ilçesindeki önemli kurmaylarından eski ilçe başkanı ve eski il genel meclisi üyesi Abdulkadir (Cemil) Haliloğlu, önümüzdeki zaman diliminde yapılması planlanan genel seçimler ile ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulundu. Haliloğlu, Gazetemize yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi.

TÜRK POLİS TEŞKİLATI, DEVLETİN ÇELİK BİLEĞİ, GÜVENLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR TÜRK POLİS TEŞKİLATI, DEVLETİN ÇELİK BİLEĞİ, GÜVENLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR

“HAZİNE YARDIMLARINI DEPREMZEDELERE AKTARSINLAR”

Abdulkadir Haliloğlu, “Öncelikle Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen deprem sonrası hayatını kaybeden vatandaşlarımıza cenabı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Biliyorsunuz, ülkemiz seçim atmosferine girmişken yüzyılın bu büyük deprem afetini yaşadık. İşte tam bu noktada önümüzde yapılacak olan genel seçimler deprem dolayısı ile halkımızın fazlada ilgisini çekmeyeceği kanaatindeyim.  Tüm siyasi partiler ortak bir akılla hareket ederek hazineden alacakları paraları bu dönem için bir defaya mahsus olarak depremzedelere aktarmalıdırlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında mecliste bulunan siyasi partilere yapılacak hazine yardımının bir defaya mahsus olarak bu dönem depremzedelere aktarılarak, onlar için yapılacak konutlara bir katkı olur. Onların bir an önce konutlarına kavuşturulması için yapılacak çalışmalara çok önemli bir katkı olacaktır düşüncesindeyim dedi. Haliloğlu, Mitingleri yasak etsinler. Avrupa da olduğu gibi siyasetçiler TV kanallarından yapacakları icraatları anlatsınlar. Sokaklardaki süsleme ve araç konvoylarını yasaklasınlar. Onlarda ayrı bir maliyet oluşturuyor. Bu kadar para harcamaya da gerek yok. Bu harcamaların hepsini depremzedelere aktarılması en doğru karar olacaktır düşüncesindeyim.

“SEÇİMLER ZAMANINDA DA YAPILABİLİR VEYA ERTELENEBİLİR”

Abdulkadir Haliloğlu, “Seçimler zamanında da yapılabilir. Hiçbir miting yapmadan, bu kadar sokak curcunasına ve gürültüsüne meyil vermeden 1-2 ay kala açsınlar devletin televizyon kanalından bütün adaylar il il konuşsun. Cadde ve sokaklarda miting yapmaya gerek yok. O miting masrafları ve o hazine yardımları deprem bölgesinde kullanılsın. Miting yapıldığı zaman bütün siyasi partilerin bir dünya masrafı ve gideri oluyor. Deprem bölgesinde o acılar tazeyken miting yapmak bana göre biraz yanlış ve tepki alır. Ayrıca bu mitingler halk üzerinde fazla etkilide olmaz düşüncesindeyim.  Trilyonlar harcanıyor, özel uçaklar geliyor gidiyor. Trabzon’daki bir mitinge Samsun, Erzurum, Tokat vb. illerden teşkilatlar çağrılıyor geliyorlar. Trilyonlar harcanıyor. Bir miting yapmak kolay değil. Bir lider buraya geldiği zaman 10-15 ilden teşkilat mensupları da geliyorlar. Bütün siyasi partiler için bu geçerli. Hazine yardımını AFAD’a aktarılsın. Devlet televizyonunun kanalları siyasetçilere açılsın. Bir sürü masraflardan kurtarılır. Zaman kaybının da önüne geçilir. Devlet televizyonunu 24 saat açık tutarsın bu iş hallolur. İl il başkanlar konuşsun projelerini anlatsınlar. Seçimler 4-5 ay sonraya ertelenirse 2024 yerel seçimleri ile birleştirilmesi gerekir düşüncesindeyim.  Kasım’a ertelendi diyelim, Mart’ta da öteki seçim geliyor. İki masrafa gerek yok. Tek seçime çevrilebilir. Seçimler 2-3 ay sonra veya Eylül-Ekim aylarında olabilir. Benim acizane düşüncem böyle. Fakat hiç ertelemeye bile gerek yok. Bu saydığım hazine yardımı, miting serüveni gibi olaylar ortadan kaldırılırsa, ileriye doğru yapılacak yeni seçim çalışmalarına öncülük olmuş olur.  Bu da bir vesile olmuş olur. Avrupa gibi mitingleri kısa ve sınırlı tutalım. Her şeyi hesap etmek zorundayız. Bu günlerde böyle önemli bir süreçten geçiyoruz. Önümüzdeki zaman dilimi içerisinde yapılacak olan genel seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum dedi.”