Trabzon İli Vakfıkebir İlçesi Merkez Yeni Camii Müezzin Kayyımı Hafız Muhammet Saka, TRT tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda birinci oldu. Birinci olan Hafız Muhammet Saka’ya ödülü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.

VİCDANINIZ SIZLAMAYACAK MI? VİCDANINIZ SIZLAMAYACAK MI?

“HAFIZ MUHAMMET SAKA,  TRABZON’UN GURURU OLDU”

Bu yıl yedincisi düzenlenen yarışmaya bu güne kadar 38 bin 500 kişi başvurdu.2023 yılında en yüksek başvurunun yapıldığı yarışmaya 15 ila 75 yaşları arasında başvuru yapıldı. Bu yıl 135 kişinin başvurduğu yarımada 122 hafız yakışırken yaş ortalaması 19 olarak gerçekleşti. TRT’nin her yıl ramazan ayında düzenlediği günün birincisi, haftanın birincisi ve Kadir Gecesi ayın birincisini belirlediği yarışmada Hafız Saka Okuduğu Kur’an Tilaveti ile en yüksek puanı alarak yarışmanın birincisi oldu. Yarışmanın final gecesine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İletişim Daire Başkanı Fahrettin Altun, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, TRT yetkililer ve juri üyeleri Osman Ergin, Dr. Mehmet Ali Sarı ve Halil Necipoğlu ve davetliler katıldı.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESİ KUTLUYORUZ”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptığı konuşmasında; Sayın Cumhurbaşkanımızın teşvik ve himayesiyle gerçekleştirilen programa emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması yarışmaların en hayırlısıdır. Yarışmacılarımızın her biri çok büyük başarılara imza atmıştır. Unutmayalım ki, niyetleri halis ve samimi olduğu sürece Kur-an ile ilgili yarışmanın kaybedeni olmayacaktır dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmasında; Allah-u Teâlâ şüphesiz Kur-an’ı biz indirdik elbette onu yine biz koruyacağız buyuruyor. Bize düşen görev Allah’ın koruması altındaki Kur-an’ı öğrenmektir, okumaktır, anlamak ve hayatımıza tatbik etmek, emirlerini yerine getirmektir. Peygamber efendimiz sizin en hayırlının Kur-an’ı öğrenen ve öğretendir hadis-i Şerifi ile bu hakikate işaret ettiler. Yedincisi düzenlenen bu yarışmada dinleyicilerin ruhunda hayırlı bir etkiye yol açtığına inanıyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum dedi.

Kadir Gecesine özel ayın finalinde birinci olan Hafız Muhammet Saka’ya ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Ödül töreni sırasında Hafız Saka, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kısa bir süre sohbet etti. Hafız Saka, ödül töreninde duygulu anlar yaşadı.

Başarısıyla Vakfıkebir ilçemizi, Trabzon'u ve bölgemizi gururlandıran Muhammet Saka hocamızı tebrik ediyoruz.

“JÜRİDE ÖNEMLİ İSİMLER”

29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Sarı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Halil Necipoğlu ve Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin.

“2023 KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI FİNALİ SONUÇLARI”

Muhammet Saka 498 puan alarak 7. sezon birincisi oldu. Ercan Efiloğlu 483 puan alarak 2. oldu. Okan Sağdıç 482 Puan alarak 3. oldu.

“MUHAMMET SAKA KİMDİR?”

Trabzon İli Vakfıkebir İlçesi Merkez Yeni Camii Müezzin Kayyımı Hafız Muhammet Saka, ‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda bölge birincisi katıldı. Daha önce Trabzon’da yapılan yarışmada il birincisi olarak bölge finali yarışmasına katılmaya hak kazanan Vakfıkebir Merkez Yeni Camii Müezzin Kayyımı Hafız Muhammet Saka, Tokat’ta düzenlenen ‘Doğu Karadeniz Bölge Finali’nde de birinci seçildi.