Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Hafız Hasan Kan Kur'an Kursu'nda hafızlık yapan öğrencilerden 2'si katıldıkları yarışmalarda il birincisi, 1'i de il ikincisi oldu.



Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması' ile 'Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması'nın Trabzon il finali, Yomra Temel ve Kebire Çalık İmam Hatip Ortaokulu'nda yapıldı. 'Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması'nda Abdullah Bekar, 'Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması'nda ise Çağatayhan Barutçu il birinciliğini elde ettiler.
Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Hafız Hasan Kan Kur'an Kursu'nda hafızlık yapan ve aynı zamanda Vakfıkebir Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu'nda eğitim-öğretim gören il birincileri Abdullah Bekar ve Çağatayhan Barutçu'ya ödüllerini, Trabzon Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Taşan verdi.
Düzköy'de yapılan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında ise yine aynı kurs ve okuldan Muhammet Emin Keskin de il ikincisi oldu.
Öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen Hafız Hasan Kan Kur'an Kursu yönetici ve öğreticileri ile Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.
Hafız Hasan Kan Kur'an Kursu yöneticisi Hayati Er ise yaptığı açıklamada; “Hafız Hasan Kan Kur'an Kursu olarak eğitim ve öğretime başladığımız günden bu yana yetiştirmiş olduğumuz hafızlar ve başarılı öğrenciler ile topluma yararlı ve faydalı olmaya çalışıyoruz. Hafız Hasan Kan Kur'an Kursu olarak her zaman halkımızla iç içe veli, öğrenci ve öğretmen işbirliği ile öğrencilerimiz sporda, bilgide, beceride, eğitimde, bireysel yarışmalarda başarılı sonuçlar almaktadırlar.  Eğitimci kadromuzla birlikte başarılı çalışmalarımıza devam ediyoruz dedi.”