Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Salonunda Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Ali Bayram Tanrıverdi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Olcay Bal, Vakfıkebir Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz, Vakfıkebir Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir ve mahalle muhtarların katılımıyla, ‘Gönüllü İtfaiyecilik Projesi’ ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Gönüllü itfaiyeci olmak isteyenler mahalle muhtarları ile irtibata geçebilecekler.

“GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ OLMAK İSTEYENLER BELİRLENECEK”

Bilgilendirme toplantısında Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının yapısı ve yürüttüğü hizmetler, gönüllü itfaiyeciliğin ne olduğu ve gönüllü itfaiyeciliğe neden ihtiyaç duyulduğu hakkında bilgiler verildi. Eğitimlerde ayrıca Büyükşehir Belediyesi kurulduktan sonra merkezden uzak ve itfai olay sayısı daha az olan yerleşim yerlerinde, yangınla mücadele açısından gönüllü itfaiyeciliğin önemi vurgulandı. Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezinde yapılan toplantıda muhtarlar Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mehmet Olcay Bal tarafından bilgilendirildi. İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan’da gönüllü itfaiyecilik’in önemini vurgulayarak muhtarlarımızda bu konuda artık özverili olacağını vurguladı.

Gönüllü itfaiyeci olmak isteyen 18-55 yaş arası ilçede ikamet eden, vatandaşlarımızın muhtarlıklara başvurmaları gerekir.