“Basının önem ve gerekliliğini 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde hep birlikte gördük.”
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve beraberinde AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı ve İşadamı Cemil Albayrak ile Büyükliman Postası Gazetesini ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu nezdinde 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı.



Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajında, "Toplumsal görevi, zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin, büyük bir özveri içinde yerine getiren değerli basın çalışanlarımızın yaptıkları çalışmalar takdirle karşılanmaktadır" dedi.
 “Basının önem ve gerekliliğini 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde hep birlikte gördük”
Başkan Balta, “Sansürün kaldırılmasıyla her yıl 24 Temmuz'un ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlandığını hatırlattı. Basının kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleği olduğunu ifade eden Başkan Balta, Önemli bir kamusal güç olarak kabul edilen basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilmekte ve yönlendirebilmektedir. Basın kuruluşlarımızın, özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri de, hiç kuşkusuz büyük önem taşımaktadır. Basının önem ve gerekliliğini 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde hep birlikte gördük. O gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını hem kitle iletişim araçlarından hem de sosyal medyadan halka aktaran basınımız kutsal bir görev icra etmiş oldu. Basınımız yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde de, halkımızı bilinçlendirmiş ve koronavirüs ile etkili mücadele etmemizde yadsınamaz bir rol üstlenmiştir. Kişisel hak ve özgürlüklere, toplumsal değerlere saygılı, objektif bakış açısı ile son derece önemli bir görev üstlenen tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. Gazeteciler dünyanın her köşesinde haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılayan güzel haberleri bizlere iletmenin yanı sıra savaşlara, afetlere ve acılara tanık olan ve her türlü zorluğa rağmen büyük bir gayret ve özveri ile görevlerini yerine getirmeye çalışıyor. Şehrimiz için hayata geçirdiğimiz tüm hizmet ve faaliyetlerimizde de, basın mensuplarımız mesai mevhumu gözetmeksizin bizimle birlikte çalışıyor. Vakfıkebir’in gelişmesinde ve değişmesinde, halkımıza doğru haber ulaştırılması nedeniyle sizlere ve tüm basın camiasına teşekkürlerimi sunuyorum. Sesimizin tüm Türkiye’ye ve dünyaya ulaşmasını sağlayan, şehrimizi marka kent hedefine ulaşmasında önemli katkılar veren ve her zaman desteklerini hissettiğimiz değerli basın mensuplarımızın çalışmalarında başarılar diler, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en içten duygularımla tebrik ederim.” dedi.