Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezinde21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü dolayısıyla özel eğitim öğrencilerinin katılımı ile Gençlik Merkezinde İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkan Vekili Enver İskenderoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Şeref İçoğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, Vakıf Müdürü İsmet Bank, Kurs Öğretmenleri ve gençlik liderleri ile birlikte etkinlik düzenlendi. Protokol ve özel öğrenciler birlikte oyun oynayıp yaş pasta kestiler.

"GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA" "GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA"

“ÖZEL BİREYLERİNİZE NE KADAR SABIR, İHTİMAM VE İLGİ GÖSTERİRSENİZ, O KADAR MEDENİ BİR TOPLUM OLURSUNUZ”

Etkinlik dolayısı ile bir açıklama yapan Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil, Bir toplumun medeniyet seviyesi özel bireylerine gösterdiği ihtimam ile ölçüldüğünü belirterek, “Özel bireylerinize ne kadar sabır, ihtimam ve ilgi gösterirseniz, o kadar medeni bir toplum olursunuz. Sanmayın ki, onlar topluma yük olurlar. Onlara yeterli ilgiyi gösterirseniz, toplumdan aldıklarını, topluma fazlasıyla verirler. Yeter ki, onların öğretmeni, yol arkadaşı ve destekçisi olalım. Bu ekinlik ile bu anlayışı bir kez daha toplumun gündemine getirmiş oluyoruz dedi.”

“DOWN SENDROMUNUN EN ETKİLİ TEDAVİSİ ÖZEL EĞİTİMDİR”

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Her çocuğumuzun, en iyi eğitimi alması öncelikli hedefimizdir. Down sendromunun en etkili tedavisi özel eğitimdir.  Yapılan yasal düzenlemelerle engellilerin sosyal, ekonomik, kültürel hayata katılmasına ilişkin yapılan çalışmalar her geçen gün daha iyiye gidiyor.  Tüm dünyada Down sendromu ilgili etkinlikler yoluyla, otistik bireylerin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır.  Down sendromlu çocuklar duygu ve düşüncelerini ifade edemezler. Genellikle mimiklerle duygu ve düşüncelerini ifade edebilirler. Down sendromlu çocuklarımızın hayatını kolaylaştırmak için eşyaların yerini değiştirmemeye, yer değişikliği yapmamaya özen göstermeliyiz. Down sendromlu çocuklar birbirlerine benzerler. Konuşmakta da sıkıntı çeken Down sendromlu çocukların kullandığı kelime sayısı azdır. Ancak erken teşhis ve eğitimle Down sendromlu çocuklar belli bir seviyeye gelir.  Uzun bir eğitim süreciyle engelli çocuklarımız da toplumla iletişim kurabilir. Bu yüzden engelli çocuğu olan aileler mümkün olduğu kadar çocuklarının eğitimine erken başlamalı ve çocuklarının sosyal ve sportif aktivitelerle topluma alışmalarını sağlamalıdır.  Biz ilçe kaymakamlığı olarak bu konuda engelli çocuklarımıza ve ailelerine faydalı olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve daha fazla gayret göstermeye de devam edeceğiz. Down sendromlu ve otistik çocuklarımızın sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri başlıca hedefimizdir. Bu duygularla, 21 Mart Dünya Down sendromlu çocukların Farkındalık Günü vesilesiyle, geleceğimizin en önemli parçası olan çocuklarımızın temel ihtiyaçları olan eğitim, sağlık ve spor hizmetlerinden en uygun şekilde faydalanmasını dilerim. Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın topluma entegre olması ve sosyal hayatta yer almasını sağlamak için büyük atılımlar ve çalışmalar ortaya koymaktadır. Özellikle engelli vatandaşlarımızın eğitimi, bakımı ve sosyal hayata kazandırılması için çalışmalar, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyor. Dünya Down sendromlu çocukların farkındalık gününde tüm Down sendromlu vatandaşlarımızı unutmadığımızı ve onlarla birlikte bu hayatta var olduğumuzu belirterek, önlerindeki süreçte başarılar temenni ediyor, bütün engelli çocuklarımıza, ailelerine ve milletimize sağlıklı, hayırlı ve mutlu bir gelecek diliyorum dedi.