Vakfıkebir Gençlik Müdürlüğü 3D yazıcı kullanmadan yüz koruyucu 'siper maske' yapımında seri üretime devam ediyor. Gençlik Merkezi Liderleri ve personelleri sağlık çalışanları ve esnaf için maske üretiminde hız kesmiyor.



GENÇLİK MERKEZİ SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN KOLLARI SIVADI
Gençlik ve Spor Bakanlığının korona virüsle mücadele kapsamında 81 ilde sağlık çalışanları için başlattığı koruyucu yüz maskesi üretimine Vakfıkebir Gençlik Merkezi Liderleri, personeli ve Gençlik ve Spor personeli de destek verdi. Gençlik merkezinde kurulan atölyede mesai mefhumu gözetmeyen personeller 3D yazıcı kullanmayarak, 5 aşamadan geçirdikleri malzemeleri koruyucu maskeye dönüştürüyor. Sosyal mesafe kurallarına uyarak üretim yapan personeller, ürettikleri maskelerle sağlıkçılara destek oluyorlar.



“AMACIMIZ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VE ESNAFIMIZA DESTEK OLMAK”
Çalışmanın tüm Türkiye’de başladığını belirten Gençlik Merkezi ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil, korona virüs salgını sürecinde birlik ve beraberliğin önemine değinerek, “Bu süreç Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun talimatlarıyla tüm Türkiye’de gençlik merkezlerinde, gençlik liderleri ve personelimizle başladı. Biz de Vakfıkebir de sayın valimizin önderliğinde ilçe kaymakamlığı ve belediyemizin destekleri ile bu üretime başladık. Şu anda seri üretim yapıyoruz. Bu siperli maskeleri öncelikle sağlık çalışanlarımıza, hastanede fedakârca çalışan arkadaşlarımıza veriyoruz. Onlara bu noktada öncü olarak yardımcı ve destek olmaya, elimizden gelen gayreti bir nebze olsun göstermeye çalışıyoruz. Ayrıca Kamu Kurum ve kuruluşlarının yanı sıra esnafımıza da yardımcı olamaya çalışıyoruz ” şeklinde konuştu.
Müdür Civil, 3D yazıcılarla yaklaşık 2 buçuk saatte üretilen siper maskelere kıyasla basit malzemelerden yapılan siper maskelerin seri üretildiğini ve talebi daha fazla karşıladığını kaydetti.