Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, müftülük bünyesindeki koordinatörlerle toplantı gerçekleştirdi. Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, ilçe müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik, Engelli, Bağımlılık ve Zekat koordinatörleri ile Vakfıkebir Adnan Demirtürk Kredi Yurtlar Kurumunda görevli manevi danışmanların katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

İlçe Müftüsü Şükür Küçük'ün, Şube Müdürü Halil Güneş, Şef Refik Altuntaş ve Vaiz Nuri Dural ile birlikte ilçe müftülüğünde gerçekleştirdiği toplantıya; Gençlik Koordinatörü İmam Hatip Burak Yıldırım, Engelli Koordinatörleri Kur'an Kursu Öğreticisi Zeynep Akdin ve İmam Hatip Davut Bayraktar, Bağımlık Koordinatörü İmam Hatip Ahmet Sağlam, KYK Sorumlusu ve Manevi Danışmanlar Kur'an Kursu Öğreticisi Meryem Nasırcı ve İmam Hatip Rıdvan Açıkgöz, Zekat Koordinatörü İmam Hatip Ali Uçar ve Gençlik Koordinatörü Başkan Yardımcısı İmam Hatip Abdurrahman Garip katıldı.

Toplantıda, toplumun tüm kesimlerine yönelik din hizmetlerinin etkin ve verimliliğinin artırılması amacıyla oluşturulan koordinatörlüklerin sahadaki çalışmaları ve faaliyetleri değerlendirildi.

MÜFTÜ KÜÇÜK: "GENÇLİĞİMİZİN ELİMİZDEN KAYIP GİTMESİNE KAYITSIZ KALAMAYIZ"

Koordinatörlerle bundan sonra ayda bir toplantı gerçekleştireceklerini ifade eden İlçe Müftüsü Şükür Küçük, "Koordinatörlerimiz aracılığıyla neler yaptık, daha neler yapabiliriz, çalışmalarımız nasıl gidiyor, bütün bunları her ay bir araya gelmek suretiyle konuşacağız, değerlendireceğiz. Sizlerin sorunlarınızı, karşılaştığınız sıkıntıları birlikte istişare edeceğiz ve din hizmetinden toplumun tüm kesimlerinin ve özellikle de gençlerin istifade etmesi yolunda çalışma ve gayret göstereceğiz. Bizim her zaman sahada olmamız gerekiyor. Özellikle gençlerimizle ve aileleriyle sürekli iletişim halinde olmamız gerekiyor. Gençlerimiz, her geçen gün bir taraflara kayıyor, değerlerinden uzaklaşıyor, ailesine, topluma yabancılaşıyor, uyuşturucu ve bağımlılık batağına sürükleniyor. Geleceğimiz olan gençliğimizin elimizden kayıp gitmesine kayıtsız kalamayız. Onlarla samimi ilişkiler geliştireceğiz, sıkıntılarını ve sevinçlerini paylaşacağız, gönüllerine gireceğiz, kendilerine sahip çıkma, doğruya yönlendirme konusunda gayret göstereceğiz ve böylece İslâm'ın güzellikleriyle buluşmalarına vesile olacağız." dedi.

Koordinatörlerin, her birinin kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili çalışma ve faaliyetlerini paylaştıkları toplantıda, faaliyetlerin yürütülmesinde karşılaşılan sıkıntı ve sorunlar konuşulup çözüm yolları ve öneriler değerlendirildi ve bundan sonra devam edecek olan faaliyetlerle ilgili görüş alışverişi ve istişârede bulunuldu.

Toplantıda ayrıca; müftülük bünyesindeki koordinatörlerin, çocuklarıyla iletişim halinde bulunmasını ve onlarla ilgilenilmesini isteyen ailelerin, ilçe müftülüğü ile iletişim kurabileceği de hatırlatıldı.