Vakfıkebir'de düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, sabah Hükümet Konağı önünde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü ile birlikte Belediye Başkanı Muhammet Balta ve daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı sabahki etkinlik Anıta çelenk konulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile sona erdi. Program Vakfıkebir Fen Lisesi öğrenci yurdunun konferans salonunda devam etti. Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ergin Şerefin ve yine aynı okulun Tarih Öğretmeni Yonca Köroğlu programın sunuculuğunu yaptılar. 24 Kasım Öğretmenler gününde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın yaptı.

“GENÇLERİMİZİ TÜRK MİLLİ EĞİTİM ESASLARI DOĞRULTUSUNDA YETİŞTİRİYORUZ”

Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın konuşmasında, “Öğretmenler, bir milletin müreffeh bir toplum olması yolunda en çok emek sarf eden ve bireyin öğrenme yolculuğunda ona rehberlik ederek medeniyetlerin inşasında asli görevler üstlenen yol göstericilerdir. Kültürümüzde öğretmenliğin kutsal bir meslek sayılma idraki, kadim geleneğimizden kaynaklanıp bu aziz milletin ilme, irfana, fenne ve öğretmene duyduğu saygının en büyük nişanıdır. Bu günle ilgili çok güzel, süslü sözler söyleyebiliriz. Bizim için söylenebilecek söz: Teşekkürler şehit öğretmenim Abdülkerim Usta, Mahmut Karabekiroğulları, Recep Çakır, Asım Özden, Aydın Acun, Fatih Tekin, Erhan Çakmak,   Dilay Kerman, Yusuf Elitaş, Şenay Aybüke Yalçın, Ayşenur Alkan, Teşekkürler Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK. Mekânınız cennet, kabriniz nur olsun. İyi ki varsınız, iyi ki var oldunuz. Varlığınızla bugün meşalenizi taşıyan Mehmet, Ayşe, Zafer, Asuman, Adem, Zeynep, Çetin, Derya, Erşan, Erhan, Osman, Fatih Tuğba ve daha nicelerine rehber oldunuz emanetiniz emanetimizdir. Emanet, aziz Türk milletini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesine çıkarma ülküsüdür.  Emanetinizi korurken ve yüceltirken asla pes etmeyeceğiz, şüpheye düşmeyeceğiz, inancımızdan, ülkümüzden ölümüne vazgeçmeyeceğiz. Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek hedefinden şaşmayacağız. Eğitim neferleri olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bu hedef doğrultusunda Türk Milli Eğitim Esasları doğrultusunda yetiştirdik yetiştireceğiz. Anadolu coğrafyasında varoluşumuzun kadim medeniyetler kurmamızın arkasındaki sır bu milletin asırlardır içinde var olan eğitim ordusudur. Ülkemizin her bir köşesinde görevini fedakârca ifa eden öğretmenlerimize teşekkür ediyor, eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Bu vesileyle emekli öğretmenlerimize uzun, sağlıklı ömür diliyor, ebediyete uğurladığımız öğretmenlerimiz ve şehit öğretmenlerimizi de rahmetle yâd ediyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

VAKFIKEBİR TÜRKİYE ŞAMPİYONU VAKFIKEBİR TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Programda yeni göreve başlayan öğretmen Hediye Karagöz ve emekli olan öğretmen Haydar Çoban birer konuşma yaptılar. Öğretmenler günü dolayısıyla yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Emekliye ayrılan öğretmenlere belgeleri ve plaketleri verildi. Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü erkek ve kız folklor ekipleri gösterilerinin yanı sıra halk müziği korosu beğeni ile izlendi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.