Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri ile Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Aydın Gelleci ve ilçedeki basın kuruluşu temsilcileriyle beraber kahvaltıda bir araya geldiler. Başkan Muhammet Kılıç,  gazetecilerin haber ve etkinlikleri duyurma konusunda çok önemli bir vazife yaptıkları söyledi.

“KADIN ÇİFTÇİLERE VE YENİ PROJELERE HER ZAMAN DESTEK VERDİK”

Çiftçilerimizin sorunlarından bahseden Başkan Kılıç, “Çiftçilerimiz miras yoluyla bölünmeden dolayı arazi büyüklükleri küçük ve aile işletmeciliği şeklinde olup tarımsal nüfusumuz yaşlanmaktadır. Günümüzde gıdaya ulaşım zorlaşmakta ve fiyatlar hep artış yönündedir. Genç ve eğitimli nüfusumuzu tarıma yönlendirmemiz gerekmektedir. Ziraat odamız kadın çiftçilere ve yeni projelere her zaman destek vermiştir. Bölgemizde kurulan ARONYA bahçeleri ve çiftçilerimize temin ettiğimiz mavi yemiş fidanlarıyla tarımsal üretim çeşitliliğine renk katmıştır. Geçtiğimiz yıllar yaptığımız yumurta tavukçuluğuna yarka temini bölgemizde yoğun ilgi görmüştür. Yine yakında çiftçilerimize duyuracağımız toprak düzenleyici tarımsal girdi ile çiftçilerimize destek olacağız. Tarımsal danışmanlık kapsamında çiftçilerimizin toprak tahlillerini yaptırarak gübreleme programlarını yapmaktayız.” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZ 31 ARALIK TARİHİNE KADAR ÜYELİKLERİNİ AKTİF HALE GETİRMELİDİRLER”

“SAHİL PARKIMIZIN YAPIMINA BU YIL İÇERİSİNDE BAŞLAYACAĞIZ” “SAHİL PARKIMIZIN YAPIMINA BU YIL İÇERİSİNDE BAŞLAYACAĞIZ”

Kılıç, şöyle devam etti: “Tarım ve Orman Bakanlığı yeni düzenleme ile 2023 Çiftçi kayıt sistemine başvuru süresini 4 ay gibi bir zamanla 31 Aralık 2022 tarihini son başvuru olarak vermiştir. Başvurularda yeni kayıtlar hariç E-devlet üzerinden veya İlçe müdürlüklerinden olacaktır. Başvurularda beyan edilen Ziraat Odası belgesi yerine aktif üye kayıtlılık beyanı yapılarak onay istenmiştir. Yeni kayıtlarda ise Ziraat odası belgesi ile İlçe müdürlüğüne (kiralama durumlarında muhtar ve aza onayı istenmiştir) bireysel başvuru istenmektedir. Oda başkanı Muhammet KILIÇ;  üyelerimizin gerek e-devlet gerekse İlçe tarım müdürlüklerindeki başvurularındaki aktif üyeyim beyanatı ile ilgi açıklamalarda bulundu. Ziraat odamız çiftçi kütüklerini, varlıklarını ve üretilen ürünlerin kayıtlarını tutmaktadır. Her üretim yılı için çiftçilerimizin beyanatları ZOBİS sistemimize kayıt olmaktadır. 2023 yılı için 31 Aralık tarihinden kadara Ziraat odamıza gelerek üretim dönemi beyanatlarını vererek üyeliklerini aktifleştirmeleri gerekmektedir.  Odamıza başvurularını yapmayan üyelerimizi sistemimiz pasif üye durumuna getirecektir. Çiftçilerimizin destekleme başvurusundaki aktif üye beyanatlarındaki durumla çelişkiye düşmemek için odamıza başvurularını geciktirmemeleri konusunda uyardı.

Başkan Kılıç; Ziraat odaları çiftçilerimizin kuruluşudur. Çiftçilerimiz geçimlerini çok uğraş vererek sürdürmektedir. Bizler onların sorunlarını biliyoruz. Çiftçilerimiz sadece evrak işleri için değil her zaman gelerek görüşlerini paylaşmalıdır. Yeni üretim dönemi çiftçilerimize hayırlı olması dileklerimle selamlar sunuyorum dedi.”

BGC Başkanı Aydın Gelleci de Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç’a böyle bir program düzenlediği için teşekkür etti.