Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmaları Vakfıkebir Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Etkinliğe İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, İlçe Gençlik Spor Müdürü Yunus Ali Civil, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı. 27 Mart 2023 tarihlerinde 2,3 ve 4.sınıflarımızı kapsayan "Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmaları" ilçede bulunan ilkokulların katılımıyla düzenlendi. Eğlenceli geçen yarışmalarda ilçede bulunan ilkokulların öğrencileri ve temsilcileri katıldı. Kapalı spor salonunda bir gün süren “Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmaları” sonrası yapılan açıklamada, amaç öğrencilerimizin bir birleri ile olan diyaloglarını ve samimiyetlerine vesile olmaktır denildi.

“BİRÇOĞUNUN İSMİ BİLE UNUTULDU”

2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Çocuklarla vakit geçirmekten keyif aldığını belirten Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, “Birlikte geleneksel sporların öncelikle tanıtılması, öğretilmesi, yarışmayla okullarımızın, öğrencilerimizin burada dereceye girmesi bizi mutlu etti. Unutulmaya yüz tutmuş, ismini bile birçoğumuzun hatırlamadığı geleneksel çocuk oyunlarımızı yeniden tanıtmak, çocuklarımıza bu sorumluluğu yüklemek, onların bu sporları, sporu gibi bunları bir yarışma halinde burada sergilemesini izlemek gerçekten olağanüstü bir duygu” açıklamasını yaptı.

“PAYLAŞMA KÜLTÜRÜ İÇİN BU OYUNLAR ÖNEMLİ”

Kaymakam Uzan, “Geçmişte ecdadımız, bizler; mutlu olmak, paylaşma kültürünü geliştirmek, aile kaynaşmasını sağlamak, zaman geçirip eğlenmek maksadıyla hep geleneksel sporlarla buluşurduk. Günümüzde ise dijital dünya bize bunları unutturdu. Biz de buradaki etkinlikle çocuklarımıza eski oyunları tanıtıyor, onları bir araya getiriyoruz. Bu sayede spor kültürleri de gelişiyor. Geleneksel oyunların yeniden topluma ve çocuklara kazandırılmasını arzu ediyoruz. İlçe Spor Müdürümüz ve Okul Müdürlerimize de bu kültürü devam ettirme çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” açıklamasını yaptı.

“GELENEKSEL OYUNLAR MİRASTIR”

Böyle bir etkinliğin çocukların oyun anlayışını geliştirme açısından çok önemli olduğuna değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, “İlçe Spor Müdürümüze ve Okul idarecilerimize bunun için teşekkür ederim. Bugün burada çocuklarla yaşadığımız atmosfer çok güzel. Geleneksel oyunlarımız, kültürümüzün mirasıdır. Olmazsa olmazlar. Çocuklarımız bu oyunları bilip oynamalıdır. Bu niyetle de 2010’da federasyon kuruldu. O günden bugüne çocuklarımızla oyunlar oynuyoruz” diye konuştu.