"GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA" "GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA"

Vakfıkebir Fevziye Ortaokulu öğrencileri sınıf öğretmenleri Selçuk Çalık ile birlikte Büyükliman Postası Gazetemizi ziyaret ettiler. Öğrencilerin gazete baskısının nasıl yapıldığını ve gazetecilik mesleğini öğrenmek için gerçekleştirdiği ziyarette, gazete çalışanları; haberlerin nasıl yapıldığı, sayfa dizgisinin nasıl gerçekleştirildiği, matbaa makinesinde baskı sürecinin nasıl gerçekleştirildiği, matbaada gazetenin yanı sıra başka nelerin basıldığı, baskıda kullanılan malzemeler hakkında bilgi verildiler.

“GAZETECİLİK, ÇOK HEYECAN VEREN BİR MESLEKDİR”

Gazete çalışanları gazetecilik mesleği ile ilgili olarak verdikleri bilgide; "Gazetecilik, çok heyecan veren bir meslek olarak görülür ve öyledir. Her mesleğin olduğu gibi gazetecilik mesleğinin zor tarafları vardır. Gecenin 03.00'ü bile olsa bir haber varsa mutlaka oraya gidip o haberi yapmak zorundasınız. Gazetecilik yeri gelir milletin avukatlığını yapar. Yeri gelir, karar veren bir savcı niteliği taşır ve yeri gelir kalem kırar. Aslında bir şey yolunda gitmiyorsa haberdir. Ama sadece yolunda gitmeyen değil yolunda giden bir şey varsa da haberdir. Gazeteci, yaşadığı toplumun bir anlamda vicdanıdır, vicdanı gibi hareket etmelidir. Toplumun hissiyatına birebir kulak vermek, sıkıntıları görebilecek, mutluluğu ve sinerjiyi yayabilecek karakterde ve birikimde olmalıdır dediler."

Öğrenciler, gazete sayfalarının hazırlanmasından baskıya girinceye kadar geçen süreci ve gazetenin ofsette nasıl basıldığını dikkatle incelediler. Sınıf Öğretmenleri Selçuk Çalık başta olmak üzere Fevziye Ortaokulu öğrencileri eğitime verdiği önem ve başarılı öğrencilere desteklerinden dolayı gazetemiz yetkilileri ile tüm çalışanlara teşekkür ettiler. Gazetenin Muhabiri Abdulkadir Aynacı ise öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek bundan önce olduğu gibi bundan sonra da başarıyı destekleyeceklerinin altını çizdi.