CHP Vakfıkebir İlçe Teşkilatı Gıda-Tarım ve Hayvancılıktan sorumlu Başkan Yardımcısı Ziraat Mühendisi Gökhan Turt, fındığın piyasaya inmesi ile birlikte oluşan istikrarsız fiyatlar karşısında üreticiler dikkatli olmalıdır uyarısında bulundu.

CHP Vakfıkebir İlçe Teşkilatı Gıda-Tarım ve Hayvancılıktan sorumlu Başkan Yardımcısı Ziraat Mühendisi Gökhan Turt,  Karadeniz bölgesinin önemli gelir kaynaklarından birisi olan fındık hakkında üreticilere önemli açıklamada bulundu. Turt, fındık üreticilerinin bir yıllık emeklerinin karşılığında almaları gereken ürün bedellerinin maalesef ki fırsatçı firmaların oyunları ve baskıları sonucu düşen fındık fiyatları ile ucuz ürün satmak zorunda kalıyorlar. Üreticilerimizin artık bu oyunlara gelmemesi ve dikkatli olmaları gereklidir dedi.
CHP Vakfıkebir İlçe Teşkilatı Gıda-Tarım ve Hayvancılıktan sorumlu Başkan Yardımcısı Ziraat Mühendisi Gökhan Turt ifadelerinde şunları söyledi. Turt, “Fındığın piyasaya inmesi ile birlikte, oluşan istikrarsız fiyatlar karşısında üreticiler dikkatli olmalıdır. Üreticiler ihtiyacı kadar fındığı piyasaya indirmeli, emanete kesinlikle fındık bırakmamalıdırlar. Emanete bırakılan fındıklar tarım ve gıda tekellerinin çıkarları doğrultusunda piyasa fiyatı oluşmasını sağlamaktadır. Serbest piyasada fındık fiyatları şu an üretim maliyetlerinin altında seyretmektedir.
Fındıkta tekel olan yabancı firma, piyasadan bir süre ucuz fındık alabilmek için baskı oluşturmaya çalışmaktadır. Devlet bu firmanın baskısını engellemeli, müsaade etmemelidir. Bizler de üretici olarak ürünümüze, emeğimize sahip çıkmalıyız. Tüm üreticilerimiz birlikte hareket ederek Köy Kooperatifleri kurup ürünümüzü birlikte pazarlamalıyız dedi.”