AK Parti Vakfıkebir İle Başkanı Ahmet Uzun, 2021 yılı fındık alım fiyatlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Uzun açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki akşam, 2021 yılı fındık alım fiyatlarını açıkladı. Fındık yerli ve milli ürünümüzdür.

Fındık, 700 bin hektar alanda, 500 bin civarında üreticimizi doğrudan ilgilendiren, ülkemizin en önemli tarımsal ihracat maddesi. Her yıl asgari 2 milyar dolar net ihracat geliri elde ettiğimiz bir ürün. 16 ilde, 123 ilçede tarımı yapılıyor. Milyonlarca insanı ilgilendiriyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızda üretenden tüketene kadar sektörün bir bütün olduğu gerçeğiyle 26.5 ve 27 TL’lik fiyatları açıklamıştır. Fındık alım fiyatına mazot, gübre desteği, tarım sigortası, iyi tarım desteği ve alan bazlı destekler de ilave edildiğinde 2 liranın üzerinde bir fiyatın daha eklendiğini, böylece fındık fiyatlarının 30 lirayı buluyor.

Daha hasattayken fındık fiyatlarının açıklanması her kesim tarafından iyi oldu. Verim ve kaliteyi artırmayı teşvik edecek bu fiyat çalışan ve üreten çiftçimiz için iyi bir fiyattır. Başta üreticilerimiz olmak üzere fiyattan herkesin memnun kalmıştır. Fındık üreticimizin yüzü gülmüştür. 

Üreticimiz de fındığı tam olarak olgunlaşmadan toplamayarak, iyi kurutarak, mecbur kalmadıkça emanete vermeyerek fındığına sahip çıkmalı ve açıklanan fiyatların üzerinde bir fiyatla ürününü değerlendirmelidir. Özellikle üreticilerimizin geçen yıla göre çok daha fazla fındığın olduğu bir yılda kazançları artacaktır. Böylece fındıktan hem üreticimiz hem de Türkiye kazançlı çıkacaktır.

Kamuoyunda üreticilerimizin aklını karıştırmak isteyenleri de üzülerek görmekteyiz. Afaki rakamlar telefuz edip yalan üstüne yalanlarıyla üreticimizi kandıracağını zannedenler büyük bir yanılgı içerisindedirler. Üreticilerimizde bu yazılan çizilenlere itibar etmiyor ve gereken cevabı veriyor. Bizlerde bu tür demeç verenlerin algı çalışmalarını bozup gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. 

Cumhurbaşkanımızın açıkladığı fiyatı müstahsilimizi memnun edecek bir rakam olduğuna inanıyoruz. Çünkü AK Parti iktidarında hiçbir dönemde fındık üreticisi mağdur edilmemiştir. Her yıl o yılın iç ve dış şartlarına göre en uygun fiyatı veren hükümetimizin bu dönem için de en güzel, en memnun edici bir fiyat ve alım politikası uygulamıştır. Açıklanan fındık fiyatlarının Türkiye’ye, üreticilere, fındık sanayicilerine ve ihracatçılara hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum.

Bu vesileyle; Fındık üreticilerimize her zaman destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye, Fındık Çalışma Grubu’nu oluşturan milletvekillerimize ve sahada alım sürecini yürütecek olan Toprak Mahsülleri Ofisi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da fındık üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.