Vakfıkebir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Mehmet Keskin ve Ziraat Mühendisi İlçe Başkan Yardımcısı Gökhan Turt yaptıkları ortak açıklamada, Nasıl zenginlerin dolarlarına “Kur Garantisi” veriliyorsa fındık taban fiyatını da 4 dolara endeksleyin dediler.

“FINDIK TABAN FİYATI 4 DOLAR KARŞILIĞI TÜRK LİRASINA DENK GELMELİDİR”

Keskin ve Turt yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler; “Fındık bankalara borçlandırılan, icralık olan halkımızın emeğidir, alın teridir, umududur. Fındık çocuklarımızın sofradaki ekmeğidir, okuludur.

Son aylarda yaşadığımız ekonomik buhranla, zamlarla beli bükülen, artık geçinemeyen fındık üreticisi büyük bir dikkatle ve umutla açıklanacak taban fiyatı bekliyor.

Eğer TÜİK’in açıkladığı % 73 enflasyon oranında fındığa zam yapılırsa üretici perişan olur. Çünkü fındıkçının ölçütlerine göre enflasyon en az % 300 arttı. Motorin % 385, ot biçme % 300, ışkın alma %300, gübre % 350 arttı.

"BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU" "BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU"

Fındık üreticimiz yabancı şirketlerin fiyat politikasına, onların insafına terk edilmemelidir. Taban fiyat açıklanırken üreticilerimizin yabancı tekeller karşısında mağdur olmaması için fındık fiyatının dolar olarak açıklanması gerekmektedir. Hayat pahalılığının bu kadar yüksek olduğu bir ortamda, bütün fiyatların 3- 4 katına çıktığı yerde hükümetin geçen yılki taban fiyatı 27 TL'yi bile temel alsak en az 3 kat artış 4 dolar karşılığı Türk Lirasına denk gelmektedir.

CHP olarak önerimiz şudur: Nasıl zenginlerin dolarlarına “Kur Garantisi” veriyorsanız fındık taban fiyatını da 4 dolara endeksleyin dediler.