Vakfıkebir Fen Lisesi’nde düzenlenen “KARİYER GÜNLERİ” etkinlikleri kapsamında kısa adı TVİT olan, Trabzon Vakfıkebir İşadamları Topluluğu, öğrencilerle bir araya geldiler.



Vakfıkebir Fen Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen kariyer günlerine okulun 11 ve 12. Sınıf öğrencileri katıldı. Okul Müdürü Cengiz Kasımay, Müdür Yardımcısı Fatih Birinci ve Edebiyat Öğretmeni Şahin Kölemen tarafından organize edilen kariyer günlerinin konukları Avukat Gürbüz Kamburoğlu, Uzun Ticaret ve İletişim Sahibi Ahmet Uzun, Cemsan-Veito A.Ş. Ortaklarından Cemil Albayrak, İslamoğlu Gıda ve Özdağ Zeytin Firması Ortaklarından Bilal İslam, Kebir Beton ve Engin Petrol Yönetim Kurulu üyesi Yasin Karadeniz ve Büyükliman Postası Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu katıldılar. Program işadamlarının özgeçmişlerinin ekranda gösterilmesi ile başladı. Kendileri hakkında bilgiler veren işadamları kariyerlerindeki tecrübelerini öğrencilerle paylaştılar. Ortak olarak yapılan değerlendirmede öğrencilere şu bilgiler aktarıldı.





“ İLAHİ KELİMATULLAHI DÜNYANIN HER BİR TARAFINA TAŞIMIŞ BİR MİLLETİN EVLATLARIYIZ”
Öğrencilerle bir arada bulunmaktan son derece mutlu olduklarını belirten işadamları yaptıkları açıklamalarda vurguladıkları ortak teme da ise şu ifadeleri kullandılar;  “Sizler, disiplininizle, çalışmalarınızla ilçemizde öne çıkmış, temayüz etmiş ve bizim de umudumuz olan gençlersiniz. Hayatımız boyunca her zaman disipline, çalışkanlığa, zekâya, hep saygı duymuşuzdur. Çünkü, dünyayı imar eden, değiştiren insanlar, farklı olan insanlardır. Dünyadaki bütün değişim ve dönüşümleri gerçekleştirenler, toplumun küçük bir kesimini oluşturur. O yüzden, uluslararası rekabette ülkelerin yerini belirleyen, beyin takımını nasıl eğittiği, nasıl yetiştirdiği veya hayata nasıl hazırladığı ile ilgilidir. Hele hele bizim gibi dünyadaki son evrensel ve emperyal imparatorluğun sahibi, dünyaya hakkı ve hukuku haykırmış, ilahi kelimatullahı dünyanın her bir tarafına taşımış bir milletin evladıysanız, beyin takımını oluşturacak kitleye yönelik plan ve projelerimizi daha iyi planlamamız gerektiği çok açık ve nettir. Elbette sizler bizim evladımızsınız. Her biriniz hem ailenizin, hem milletimizin göz nurusunuz. Stratejik olarak baktığımız zaman da sizler, sadece bu ülkenin değil, bu ülkeye umudunu bağlamış milyonlarca insanın aslında umudusunuz. Gençlerin zihinsel bir işgalle karşı karşıya olduğunu dile getiren işadamları, Cep telefonu bağımlılığından bir an önce gençlerin kurtulmaları gerektiğini belirttiler. “Biz, kim olduğumuzu doğru tarif etmiyoruz. Neden eğitim gördüğümüzü? Neden en başarılı olmak istediğimizi doğru tarif etmiyoruz. O yüzden bugün içinde yaşadığımız bunalımları, buhranları yaşıyoruz. Zihinsel olarak müthiş bir işgalle karşı karşıyayız. Hala daha bu işgali sonlandırabilmiş değiliz. O yüzden kişisel gelişimin, kariyerin en önemli basamaklarından bir tanesi, kendinizi tanımaktır. Benim yeteneğim, becerim, kapasitem, kabiliyetim nedir? Kişilik özelliklerim nedir? Ben nasıl bir kişiliğe sahibim? Nelerden hoşlanırım? Nelere tahammül edebilirim? Bu yönlerimizi iyi bilmemiz lazım. Bu yüzden gelecekle ilgili hedeflerimiz doğrultusunda zaman çok geç olmadan şimdiden elimizi sıkı tutarak, gayret göstererek ve hedeflerimiz için var gücümüzle çalışarak başarılı olmak zorundasınız. Yoksa boşa harcadığınız her saniye sizin geleceğinizden bir şeyler koparıp götürüyor. Bunun bilincinde olarak gayret gösterin hedefleriniz ve idealleriniz için çaba harcayın. Mutlaka bu çabalarınızın karşılığında başarılı olacaksınız” diye konuştular.








Program öğrencilerin sordukları soruların ardından son buldu.