Vakfıkebir Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu’nda tek liste ile gidilen seçimlerde Hasan Topaloğlu yeniden başkan seçildi. Vakfıkebir Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi binasında gerçekleştirilen Olağan Genel Kurula, Kaymakam Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Trabzon Bölge Birliği Başkanı Murat Gümrükçü, Yeşil Kooperatif Başkanı Hasan Kurt, Şalpazarı Kooperatif Başkanı Murat Yılmaz, Akçaabat Kooperatif Başkanı İsmail Bulut, Çarşıbaşı Kooperatif Başkanı Egemen Kaynar, Kürtün Kooperatif Başkanı -Erkan Temiz, Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç, Trabzon Arıcılar Birlik Başkanı Yusuf Aksoy, AK Parti İlçe Başkan Vekili-Cemil Albayrak, CHP İlçe Başkanı Mehmet Keskin, MHP İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, İYİ Parti İlçe Alparslan Beşli, Demokrat Parti İlçe Başkanı Muharrem Somoğlu, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Sadettin Çiçek, Halk Bankası Müdürü İlker Güler, ilçe esnafları ve kooperatif üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığı’nı Bölge Birlik Başkanı Murat Gümrükçü’nün yaptığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Vakfıkebir Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nin 2021-2022 yıllarına ait mali hesap raporları müzakere edilip oy birliğiyle kabul edildi. Yönetim ve denetim kurulu ayrı ayrı ibra edildikten sonra Kooperatifin 2023 yılı tahmini bütçesi oylanarak kabul edildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde açık oylama usulü ile yapılan oylamada mevcut Başkan Hasan Topaloğlu tüm üyelerin oylarını alarak yeniden başkan seçildi. Başkan Topaloğlu yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi.

DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI

"ESNAF KEFALET KOOPERATİFLERİ ESNAFIMIZIN CAN DAMARI"

Yeniden seçimi kazanarak güven tazeleyen Başkan Hasan Topaloğlu, genel kurul ve başkanlık seçimine katılanlara teşekkür etti. Verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret edeceğini kaydeden Başkan Topaloğlu, her zaman esnafa destek olmaya ve sorunlarının çözümü için uğraş vereceğini ifade etti. Esnaf kefalet kooperatifleri esnafımızın can damarıdır. Zorlu bir süreç yaşadığımız bu dönemlerde Vakfıkebir Esnaf Kefalet olarak başarılı bir yılı daha geride bıraktık. Başarılı diyorum çünkü sizlerle olan güzel diyaloglarımız sayesinde kredilerin geri dönme noktasında başarıyı getirdi. Arkadaşlar sizler kooperatife, kooperatif sizlere destek olmak için bir bütünlük içerisinde çalışıyoruz. Bu noktada bilinçli ortaklarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu tarihe kadar esnafımıza 104.000.000,00 TL. kredi kullandırılmış olup, Akabinde hesabımıza Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 50.000.00 TL daha plasman aktarılmıştır. Bu vesile ile 154.000.000,00TL'ye ulaşmış durumdayız. Kooperatifimize bu para sizlerin duyarlı davranışlarından dolayı layık görülmüştür. Bu başarıyı yakalayan yönetim kurulu arkadaşlarıma ve siz değerli ortaklarımıza teşekkür ediyorum. 17 Ocak 2023 Tarihi itibariyle camiamıza yakışır bir şekilde son derece seviyeli, coşkulu birlik ve beraberlik içersinde gerçekleştirmiş olduğumuz genel kurulumuzda şahsıma ve yönetim kuruluna göstermiş olduğunuz ilgi ve destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süreçte sizlerden gelen övgü ve gurur okşayıcı sözlere mazhar olmak gerçekten beni çok mutlu etmiştir. Bir ferdi ve hizmetkarı olmaktan onur duyduğum esnaf ve sanatkarlar camiamıza sizlerin teveccühüyle dört yıl daha hizmet edeceğim. Önceki dönemlerimizde olduğu gibi yine çoğulcu ve paylaşımcı bir anlayışla esnafımızın tamamını kucaklayan bir davranış içinde olacağız. Ben tüm esnaf arkadaşlarıma, ilçe halkımıza, eş, dost ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onları hiçbir zaman mahcup etmedim, devamlı onların yanında oldum. Onların sorunlarını çözmeye çalıştım ve devamlı yanlarında olacağım.  Esnafımızın verdiği bu güvenoyuna layık olmaya çalışacağız. Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nin kapısının, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm esnaflara açık olacağını vurgulayan Başkan Topaloğlu, “Bu kapıdan giren her bir esnafımız, her zamanki gibi baş tacı olacak” şeklinde konuştu.

Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Hasan Topaloğlu, Abdul Vahit Aksoy, Aydın Çalış, Ahmet Hacıfettahoğlu ve Mehmet Çobanoğlu.