CHP Vakfıkebir İlçe Teşkilatı İlçe Başkanı Mehmet Keskin önderliğinde Başkan Yardımcısı Nur Zaman ve Kadın Kolları Başkanı Sevcan Yılmaz ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile ilçede esnaflık yapan bayanlara yönelik etkinlik düzenledi. İlk olarak Parti Binasında İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Nur Zaman ve Sevcan Yılmaz’ın günlerini kutlayarak kendilerine çiçek takdim etti. Artından ilçede esnaflık yapan bayanlar işyerlerinde ziyaret edilerek günleri kutlanarak çiçek verildi.

EŞİT VE ÖZGÜR BİR HAYATI BİZ KADINLAR KURACAĞIZ

CHP Vakfıkebir İlçe Başkan Yardımcısı Nur Zaman etkinliğin ardından yaptığı açıklamada; Biz kadınlar olarak hem toplumsal yaşamda hem de çalışma hayatında erkek egemen düzene karşı mücadele etmeye devam ediyoruz. Edeceğiz...

Kadınların çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve emeğimizin karşılık bulması ile İstanbul Sözleşmesi’nin ve uygulanması için mücadeleyi ısrarla ve inatla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz!

KADININ VAROLUŞ MÜCADELESİ ÇOK DAHA ANLAMLI BİR HALE GELMİŞTİR

Özellikle son dönemde ağırlaşan ekonomik durum karşısında kadınların yaşadıklarını görmezden gelen iktidar, kadınlara güvencesiz ve sendikasız çalışma biçimlerini dayatmaya devam ediyor. Ancak kadınlar yaşamın her alanında her türlü eşitsizlikle mücadele etmeye devam edecekler! Hangi meslekten hangi toplumsal kesimden olursa olsun kadına yönelik şiddet yaşamın tüm alanlarında ve yaygın olarak sürmekte, kadın cinayetlerinde cezasızlık kural haline gelmektedir. Kadınlar en yakınlarındaki erkekler tarafından fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddete uğruyor, “intihar” denilen son derece şüpheli ölümlerle kadınların yaşamları çalınıyor. 8 Mart, dünyanın neresinde olursa olsun sömürüye, ayrımcılığa, baskıya karşı yürütülen, kadın haklarının kazanılmasında verilen direnişin simgeleştiği bir mücadele günüdür. Eşitsizliğin, sömürünün, yoksulluğun sistemleştiği; bu dönemde, kadının varoluş mücadelesi çok daha anlamlı bir hale gelmiştir. Hep birlikte sesimizi yükseltmek, demokratik, özgür ve eşit bir dünya kurabilmek, aşağıdaki taleplerimizi haykırmak için mücadelemizi yükselteceğiz!

SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ, DEĞİŞTİRECEK GÜCÜMÜZ VAR!

Kadın istihdamının önündeki engeller kaldırılmalı, salgın döneminde, artan kadın işsizliğini azaltacak istihdam politikaları hızla hayata geçirilmelidir.

Yetki ve karar mekanizmalarında eşit temsiliyetin hayata geçirilmesi sağlanmalıdır.

İstanbul Sözleşmesi tartışmasına son verilmeli, sözleşme ve 6284 sayılı yasa etkin bir şekilde uygulanmalıdır. Hayatlarımıza sahip çıkmak için, Emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz bizimdir demek için, Doğamıza ve yaşam alanlarımıza sahip çıkmak için, Emeğimizi ve hayatı örgütlemek için, Demokrasiyi, barışı, laikliği kazanmak için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Evde, işte, okulda, tarlada, fabrikada, atölyelerde, emeği ve hakları için mücadele eden tüm kadınların 8 Mart mücadele gününü kutluyoruz.

Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var! Yaşasın kadın dayanışması! Dedi.