Vakfıkebir'de İşadamı Eyüp Yavuz tarafından  “ESA GROSS TOPTAN MARKET” adı adlında yeni bir alışveriş mağazası ilçe ve bölge halkının hizmetine açıldı.

ESA GROSS TOPTAN MARKET alışveriş mağazası Vakfıkebir İlçesi Hacıköy Mahallesi Gülbahar Hatun Caddesi üzerinde, rahatça araçlarınızı park edip alışveriş yapama imkanı ve kaliteli 4 bin çeşit ürünü uygun fiyata alabileceğiniz bin metrekare alan üzerine kurulmuş mükemmel bir alışveriş merkezi 10 Ağustos 2020 pazartesi günü hizmete açıldı.
ESA GROSS TOPTAN MARKET’in açılış törenine Vakfıkebir ilçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Koop. Başkanı Hasan Topaloğlu, Daire Amirleri, İşadamları, STK ve Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Esnaflar ve çok sayıda davetli katıldı.
“ESA (EMEK, SABIR, ALIN TERİ)”
Açılışta ilk selamlama konuşmasını işyeri sahibi Eyüp Yavuz yaptı. Eyüp Yavuz Konuşmasında; “1934 yılından itibaren dedemle başlayıp 1961 yılında rahmetli babamla devam eden gıda toptancılığında 1982 yılında benim devralmamla birlikte bugünlere kadar geldik. Değerli misafirler neden ESA GROSS diye soracak olursanız. 1934 yılından başlayıp 2020 yılına gelinceye kadar Emek, Sabır, Alın terini simgeleyen baş harflerin oluşturduğu ve geldiğimiz yolun ne kadar uzun olduğunu ve nasıl bu noktalara geldiğimizi simgelen bir logo oluşturduk. 1934’den bu güne bu sayede ulaştık. Ulusal markalarla yarışmak zor bunun bilincindeyiz. Fakat bu anlamda çok kıymetli halkımıza güveniyoruz. Bizlere sahip çıkacaklardır. ESA GROSS Toptan Market mağazamızı siz değerli halkımıza açmakla gurur duyuyoruz. İlçe ve bölge halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum dedi.”
“FAKAT BU İŞYERLERİNE SAHİP ÇIKMAK BİZLERİN GÖREVİDİR”
Açılış töreninde Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Kaymakam Mesut Yakuta da birer konuşma yaptılar. Yaptıkları konuşmalarında,  Bu güzel işyerinin yerel bir işadamımız tarafından açılması bizleri son derece mutlu etmiştir. Vakfıkebir de marketler zinciri dediğimiz firmaların sermayesinin ve nakit parasının dahi ilçeye hiçbir katkısı yok. Fakat bu şirketlerin açılmalarını kanuni yönde hiçbir engelleme dahi yapamıyoruz. İlçemizin yetiştirdiği işadamlarının yaptıkları yatırımlara sahip çıkılması gerekmektedir. Eyüp Yavuz Bey sermayesini ilçemizde tutup yatırımını da bu ilçede yapmıştır. Bu güzel alışveriş merkezini de bu sayede açmıştır. Böyle düşünüp sermayesini ilçeye yatırım yaparak değerlendiren Eyüp Bey’i cani gönülden kutluyoruz. Bu tür işyerlerini açmak işadamlarımızın görevidir. Fakat bu işyerlerine sahip çıkmak bizlerin görevidir. Bölgemizde güçlü olan firmalarımız var. Fakat sahip çıkma noktasında hiç de bu firmalarımıza sahip çıkamıyoruz. Evet işyeri açmak onların görevi ama sahip çıkmak bizlerin ve halkımızın görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle yeni işyerimizin ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz. Bereketli kazançlar temenni ediyoruz dediler.
İlçe Müftüsü Recep Şahan tarafından yapılan duanın ardından açılış kartelâsı hep birlikte kesildi.