Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kamburoğlu ile bir süre sohbet ettiler. Başkan Sağlam, temel gıda ürünlerinde yapılan KDV indiriminin olumlu olduğunu ve aynı indirimin elektrik ve akaryakıtta da yapılması gerektiğini söyledi.

“VADANTAŞIMIZ VE ESNAFIMIZ BU İNDİRİMLERİ BEKLİYOR”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, temel tüketim maddelerinden alınan yüzde 8'lik KDV oranının yüzde 1'e indirildiğini duyurmuştu. KDV indirimi; tüm bakliyat ürünleri, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, kırmızı et, beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, zeytin, yumurta, patates, soğan, biber, domates, salatalık gibi sebze ürünleri, birçok konserve ürünleri çikolata, lokum, bisküvi, kuruyemiş gibi ürünlere geldi. Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam ise vatandaşın ve esnafın gıda ürünlerinin yanı sıra elektrik, doğalgaz ve akaryakıt ürünlerinde de benzer KDV indirimi beklediğini söyledi.

“DİĞER KALEMLERE İNDİRİM YAPILSIN”

Gıda ürünlerinde belirli ürünlerde zam yapıldığını anlatan Başkan Sağlam, “100 liralık harcamanıza bu indirim ile birlikte 93 lira ödeyeceksiniz. Ama asıl indirim yapılması gereken kalemler elektrik, doğalgaz, akaryakıt ürünleridir. Dolayısıyla yoksulluk sınırı içerisinde olan diğer giderlere indirim yapılması lazım” açıklamasında bulundu. Gıda ürünlerine gelen indirimin sevindirici olduğunu belirten Başkan Kadem sağlam, ancak asıl diğer girdilere indirim yapılması olduğunu belirterek “Varlıkla yokluk arasında bir değişikliğe yol açacak ama gıda dışındaki kalemlere indirim yapılırsa gerçekten bir indirim yapılmış olur. Asıl indirim dediğim gibi elektriğe, doğalgaza, akaryakıta yapılsın. Yani alım ihtiyacı olan ürünlere yapılsın. O zaman daha kitlesel ve anlamlı olur. Şimdi ‘Siz aç kalmayacaksınız ama bir şey de yaşamayacaksınız’ manasına geliyor” dedi.

Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, temel gıda maddelerindeki KDV oranının %8'den yüzde 1'e düşürülmesini değerlendirdi. Sağlam, "KDV oranının %8'den yüzde 1'e düşürülmesini vatandaşlarımız açısından çok olumlu buluyoruz. Aynı indirimi elektrik, doğalgaz ve akaryakıt ta da bekliyoruz” diyerek şunları söyledi: “Tabii ki temel gıdadaki KDV indirimini çok önemsiyoruz, zor durumdaki vatandaşlarımız ve esnaflarımız için temel gıda maddeleri ile birlikte doğalgaz, akaryakıt ve elektrikte de KDV indirimi yapılmasını da talep ediyoruz ve gıda da ki KDV indiriminin akaryakıt, doğalgaz ve elektrikte de aynı şekilde desteklenirse piyasalarda çok olumlu yansımaları olacağını düşünüyoruz dedi."