Son günlerde artan hayat pahalılığı nedeniyle ekmeğin ham maddelerine gelen zamlar nedeniyle Vakfıkebir İlçesi’nde de ekmek zamlandı. Artan maliyetler dolayısıyla Vakfıkebir Ekmeğinin kilosu 14.50 liradan 20.00 lira olurken pidenin ise 15.00 liradan 18.00 liraya çıktı.

ÇAMLIK’TAN YALIKÖY’E TÜM İLÇEMİZİ DOĞALGAZ İLE BULUŞTURACAĞIZ ÇAMLIK’TAN YALIKÖY’E TÜM İLÇEMİZİ DOĞALGAZ İLE BULUŞTURACAĞIZ

Büyükşehir olduktan sonra ekmek fiyatlarını sadece Esnaf Odalarının belirlemediğini söyleyen Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, ekmek fiyatları Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odaları, Ticaret İl Müdürlüğü, Valilik, Tarım İl Müdürlüğü ve Odalar Birliğinin katıldıkları komisyon ile belirleniyor. Özellikle Büyükşehirlerde hepsinin bunun içinde olduğu komisyonun belirlediği bu fiyat kraterlerinde bizde kendi esnaf ve sanatkârlarımızı koruma adına bu tarifeyi aldık. Komisyonun belirlediği kraterler çerçevesinde alındı. Artık oda yapsın da birlik onaylasın gibi bir durum söz konusu değil. Tamamen komisyonun kararları doğrultusunda tarife alındı. Gelen maliyetler bu durumu meydana getirdi. Bir tarafta vatandaş diğer tarafta esnaflar, esnaf zararına çalıştı mı vatandaşta esnafta mağdur olur ve esnaf kapatmak zorunda kalır. Yani dengeyi korumak zor. Bir taraftan bakıyorsun vatandaş için zor diğer taraftan fiyat vermediğin için esnaf için zor. Nihayetinde esnaf ta dükkânının açık bırakıyor, istihdam sağlıyor. Esnafın kapatamayacağı fiyat dengesine oturtmak zorundayız.

Ekmeğin yapımında kullanılan malzemelerinin fiyatlarının artmaması durumunda bu gün alınan fiyatlar makul seviyede olduğunu belirten fırıncı esnafları, maliyetlerin artmaması durumunda bu fiyat aralığının yeterli olduğunu belirterek en azından fırıncı esnafları bu günkü tarife ile zarar etmekten kurtulduklarını belirttiler.

Vakfıkebir ilçesinin ismiyle özdeşleşen “Bir Dünya Klasiği Vakfıkebir Ekmeği” kaymakamlık ve belediyenin girişimleriyle 2018 yılında Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret belgesini almıştı.