Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, ilçemizde bulunan okul müdürleri ile toplantı gerçekleştirdi. Kaymakam Dr. Hacı Arslan UZAN başkanlığında gerçekleşen toplantıda okullarda güvenli ortamın sağlanmasına yönelik koruyucu ve önleyici tedbirlerin arttırılmasına ilişkin yapılması gerekenler ve ayrıca eğitim öğretime yönelik yapılacak çalışmalar hakkında okul müdürleri ile toplantı yapıldı. Toplantıya, Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, İlçe Emniyet Müdürü Murat Soysay, Jandarma Bölük Kom. Aydın Biçak, Şube Müdürü Şeref İçoğlu ve Okul Müdürleri katıldı.

"23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADIK" "23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADIK"

“EĞİTİMDEKİ ASIL AMAÇ ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLAMAK”

Sözlerine geçen yıl ilçemizde yürütülen eğitimde akademik başarıyı artırma çalışmaları sonucunda, ortaokul ve lise düzeyinde hedeflenen başarı düzeyinin yakalandığını belirterek başlayan Kaymakam Uzan, gösterdikleri özverili çalışmalardan ötürü okul müdürlerine teşekkür etti.Geçen yıl başlatılan çalışmaların bu yıl da devam edeceğini ifade eden Kaymakam Uzan, Eğitimdeki asıl amacın çocuklarımızı geleceğe hazırlamak olduğunu belirtti.

 “ÇOCUKLARIMIZI MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERLE DONATIN”
Kaymakam Uzan, bunun öğrencileri fiziksel, psikolojik ve milli-manevi yönde donanımlı şekilde yetiştirdiğimiz taktirde mümkün olacağını vurguladı. Bu yıl ki hedef kitlenin tüm öğrenciler olduğunun altını çizerek, öğrencilerin motivasyonlarını arttırmaya, sosyal ve kültürel yaşantılarının zenginleştirilmesine, sağlıklı ve zinde yaşamlarının olmasına ve çağın gelişimlerini takip edebilecek düzeyde olmalarına yönelik eğitimsel çalışmalar ve projelerin uygulanması gerektiğini belirtti.
“ÇOCUKLARIMIZI SINIFLARA MAHKUM ETMEYELİM”

Okullarda yapılacak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle birlikte akademik başarının kendiliğinden geleceğini vurguladı.  Akademik başarının artmasında öğrencileri özgüvenli birer bireyler olarak yetiştirmenin önemine de değinen Kaymakam Uzan, öğrencilerin çağın gelişimlerini takip edebilmeleri gerektiğini ve bu durumu destekleyecek projelere öğrencilerin katılımlarının önemli olduğunu da sözlerine ekledi.
“SORUNLARINIZI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”

 Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan, toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlerinin devam eden eğitim-öğretim yılı ile ilgili olarak sorun, istek ve önerilerini dinledi. Eğitim-öğretim yılının sorunsuz ve başarılı bir şekilde geçmesi ve hedeflenen düzeye erişilebilmesi için okul idarecilerin kilit rol oynadığını dile getiren Kaymakam Uzan, toplantıya katılanlara teşekkür etti.