Vakfıkebir İlçesi’nde 1980 ihtilalı dâhil 27 yıl aralıksız belediye başkanlığı yapan merhum Sabri Bahadır, kabri başında anıldı. Efsane başkan Bahadır, Ölümünün 18. yılında mezarı başında sevenleri tarafından dualar ile anıldı. Mezarı başında yapılan anma programında Merkez eski Camii İmam Hatibi Ali Osman Birinci’nin Kur-an tilaveti sonrası Vakfıkebir ilçe müftüsü Şükür Küçük dua yaptı.

Dua sonrası belediye eski Başkanlarından Hayri Birinci, muhasebeci Zülküf Cavdar, Vakfıkebir emekli İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ahmet Salih Birincioğlu, selamlama konuşması yaptılar. Aile adıma teşekkür Konuşmasını Eczacı Osman Bahadır yaptı. Anma programına Eski başkanlardan Hayri Birinci, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Salih Birincioğlu, Müftü Şükrü Küçük, CHP ilçe başkanı Mehmet Keskin, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Sadettin Çiçek, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam,  Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, iş insanları, sevenleri ile merhum Bahadır’ın aile mensupları ve ressam kızı Aycan Bahadır’da katıldı.

ÖLÜMÜNÜN 18. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI

Vakfıkebir İlçesinde 1968 yılında girdiği belediye başkanlığı seçimini kazanarak aralıksız 27 yıl üst üste Belediye Başkanlığı yapan ve 12 Eylül 1980 askeri darbesinde ülke genelinde görevinden alınmayan ender başkanlardan olan merhum Sabri Bahadır, ölüm yıl dönümünde mezarı başında Kur-an’ı Kerim okunarak anıldı. Merhum Başkan Bahadır’ın portresi Vakfıkebir Belediyesi internet sitesinden de yayınlanarak, “seni unutmayacağız” yazıldı.

Ölüm yıldönümü nedeniyle Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Ahmet Salih Birincioğlu mezarı başında yaptığı konuşmada;  ölümünün 18. yılında rahmet ve minnetle kendisini anıyoruz.  1968 – 1994 yılları arasında ilçemize belediye başkanı olarak hizmet eden merhum Sabri Bahadır abimizi ölümünün 18. Yılında rahmet ve minnetle anıyorum. Yaptığı hizmetler ve bizler üzerinde bıraktığı hatıralar halen daha gözlerimizin önünde canlanıyor. Mekanı cennet olsun” dedi.   

"MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ" "MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ"

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta işleri dolayısı ile katılamadığı anma programına yayınladığı mesaj ile merhum başkana şükranlarını iletti. Başkan Balta yayınladığı mesajında, 1968 – 1994 yılları arasında ilçemize belediye başkanı olarak büyük hizmetleri olan merhum Sabri Bahadır abimizi ölümünün 18. yılında rahmet ve minnetle anıyorum. Kabri nur, Mekanı cennet olsun dedi.