“BİZLER MİLLİ GÖRÜŞ DAVASININ VAKFIKEBİR'DEKİ NEFERLERİYİZ”

Yeniden Refah Partisi’nin tarihi şadırvan önünde yaptığı mitingde katılımcılara hitaben bir selamlama konuşması yapan Vakfıkebir İlçe Başkanı Saadettin Çiçek konuşmasında, “Bugün Milli Görüş ve adil düzen şuuru ile cennet mekan Erbakan hocamızın yolunda, Yeniden Refah Partisi ile bir ve beraber olmanın onurunu yaşıyoruz. “Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil; inançlı ve imanlı evlatlarıdır” sözü ile yıllar önce gönlümüze taht kuran Erbakan sevdasını günümüzde genel başkanımız Dr. Fatih Erbakan ile yaşıyoruz. Bizler, Milli Görüş davasının Vakfıkebir'deki neferleriyiz. Bizler, gönüllere giren ve asla unutulmayacak izler bırakan Adnan Demirtürk ağabeyimizin talebeleriyiz. Yıllar önce bu sokaklarda, merhum Adnan ağabeyimiz başı dik, alnı açık, kendinden emin, vakur duruşu ile nasıl teşkilatlanmış ise Yeniden Refah Partisi ve O’nun dava arkadaşları yıllar sonra aynı heyecan ve azimle bu sokaklarda olacaktır. Şanslıyız, çünkü davamızın mayasını çalan Erbakan hocamız gibi bir liderin izinden yürüyoruz. Teşkilatçılığın ne olduğunu Vakfıkebir İlçesi’nden tüm Türkiye’ye gösteren Adnan Demirtürk gibi bir iz var gönüllerimizde.  Dr. Fatih Erbakan gibi Milli Görüş fırınında pişmiş bir genel başkana sahibiz. Yeniden Refah partisi, Milli Görüş unsurlarından asla taviz vermeden, yaşanabilir bir Türkiye için, var gücü ile gecesini gündüzüne katarak çalışacak kadrolara sahiptir. Bugün büyük bir vefa duygusu ile ilçemizi ziyaret eden, genel başkanımız Dr. Fatih Erbakan’a, Vakfıkebir sakinleri adına şükranlarımı sunuyor, hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“ERBAKAN HOCAMIZIN ŞEHRİ, BİZİM DE ŞEHRİMİZDİR”

Trabzon İl Başkanı Mustafa Durmuş’un yaptığı selamlama konuşmasının ardından ‘Mücahit Erbakan’ sloganları ve alkışlar arasında kürsüye gelen Dr. Fatih Erbakan halka hitap etti. Dr. Fatih Erbakan, Trabzon’da, Vakfıkebir’de bulunmaktan ayrı bir gurur yaşıyoruz. Merhum Erbakan Hocamız Trabzon’da en güzel yıllarını geçirmiş. Doğduğu ev, gittiği okul hala duruyor. Biz de bu yüzden Trabzon’umuzu, Vakfıkebir’imizi memleketimiz olarak görüyoruz. Dava arkadaşımız, Vakfıkebirli şehidimiz Adnan Demirtürk ağabeyimize Cenab- ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Yüce Allah, Vakfıkebir’den, Trabzon’dan nice Adnan Demirtürkler, nice Erbakanlar yetişmesini nasip eylesin İnşallah. Milli Görüş Bayrağı Vakfıkebir’de yeniden dalgalanacak” ifadelerini kullandı.

“İŞ BİTİRME BELGENİZ VAR MI?”

Dr. Fatih Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizin karşınıza gelip hitap edenler sadece biz değliz. Bu gün Türkiye’de 80’den fazla parti var; onlardan 7 tanesi seçime giriyor. Özellikle seçime giren partilerin hepsi sizden oy istiyorlar. Onlara, ‘Sizin iş bitirme belgeniz var mı, referansınız var mı?’ diye sorunuz. Bu devleti beş sene yönetmek isteyen bir parti size geldiği zaman bu soruyu sormak en büyük hakkınız. Bu soruyu sorduğunuzda, Yeniden Refah Partisi hepsinin önüne geçiyor. Çünkü Milli Görüş’ün tarihi iş bitirme belgeleriyle, tarihe geçen hizmetleriyle doludur.1976-77 seçimlerinde Erbakan Hocamız, ‘Ben size iş bulmak zorunda değilim, gidin taşı sıkın, suyunu çıkarın’ demedi. ‘Ben, üniversite mezunlarına iş bulmak zorunda değilim’ demedi; iki yıllık bir sürede Türkiye’de iki yüze yakın sanayi tesisinin temeli atıldı; yetmişten fazlası hizmete girdi, bunlar Türkiye’nin hala en büyük sanayi kuruluşları. Eğer taş üstüne taş konulmuşsa, bu Milli Görüşün ağır sanayi hamlesidir. Erbakan Hocamız, bugün olduğu gibi dış ticaret açığımız olmasın diye,dış borcumuz olmasın, millipğaramız döviz karşısında pula dönmesin, birbuçuk milyon üniversiteli işsiz kalmasın, on milyon işsizler ordusu olmasın diye bunu yapmıştır. Bu aziz milletin evlatları sadakaya, yardım torbalarına ihtiyaç duymasın, alnının teriyle Allah’tan başka kimseye muhtaç olmasın, kendi nafakasını temin edebilsin diye bu adımı attı”.

“İLK İCRAAT FAİZE GİDEN PARALARI KURTARMAK OLDU”

1996’da ise Erbakan Hocamızın ilk icraatı, faize giden milyarlarca dolar parayı kurtarmak ve bu parayı milletin evlatlarına aktarmak oldu. Altı ayda oluşturduğu kaynak paketleriyle milyarlarca doları faize gitmekten kurtardı; 35 milyar doları partililere, yandaşlara aktarmadı. İşçiye, memura emekliye yüzde yüz, yüzde iki yüz, yüzde üç yüz yirmiye varan oranda maaş zamları yaparak aktardı. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın hiç bir yerinde dar gelirli kesimin refah seviyesini kısa sürede artıran başka bir hükümet görülmemiştir. Tarım ürünlerinin taban fiyatlarına yüzde seksen, yüzde yüz yirmi, yüzde yüz kırk, yüzde iki yüz elliye varan oranda artış sağladı ve dar gelirlilerin refah seviyesini artırdı. Bu günkülerin yaptığı gibi fakir- fukaraya yardım edelim, kömür torbası, erzak torbası dağıtalım; zarf, sadaka dağıtalım demedi. Bu gün Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, her kesimden insan Milli Görüşe, Erbakan Hocamıza da ediyor ve ekliyorlar; Erbakan Hocanın onbir ayda verdiğini bunlar 19 senede veremediler diyorlar.

“YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA MI TUTULACAĞI?”

“Biz, Yeniden Refah Partisi olarak, Milli Görüş olarak doğruya her zaman 'Doğru' deriz, yanlışa da kim yapmış olursa olsun 'Yanlış' deriz. İktidarın yaptığı iyi şeyler var ve bunları tebrik ediyoruz” diyen Erbakan,  muhalefeti de eleştirerek, "Bu mevcut iktidar gidecek de yerine ne gelecek? Şu andaki asıl meselemiz bu. Yağmurdan kaçarken doluya mı tutulacağız, yoksa ferasetle hareket edip doğru bir seçim mi yapacağız? Her gün, gazetelerde, televizyonlarda cilalanan, parlatılan, havası ve parası çok olan birtakım malum muhalefet partilerini mi seçeceğiz? Bu muhalefet partilerini seçersek bu mevcut durumdan daha iyi bir noktaya gelir miyiz? Elbette hayır. Bu havası ve parası çok olan muhalefet partilerinden, akşamları televizyonda görmeye alışık olduğunuz malum muhalefet partilerinden bu ülkeye, bu millete bir hayır gelmesi mümkün değil. Çünkü bu malum muhalefetin içerisinde 28 Şubat olayları sırasında tanklara selam duranlar var. Bunlar iktidara gelseler bu ülkeye, bu millete ne verecek?

“DOĞRUYU RAKİBİMİZ DE YAPSA, İKTİDAR DA YAPSA TEBRİK EDERİZ”

Genel Başkan Erbakan, hükümetin bazı politikalarını olumlu bulduklarını söyleyerek "Doğruyu rakibimiz de yapsa, iktidar da yapsa tebrik ederiz dedik. Ülke aleyhine olacak yanlışlar yapıldığı zaman da kimseden korkmadan yanlışları dile getirdik. Mevcut iktidarın yaptığı iyi şeyler hiç mi yok derseniz, evet var. Askeri vesayetin büyük ölçüde ortadan kaldırılması, Türkiye´nin İstanbul Sözleşmesi´nden imzasını çekmesi, Ayasofya Camii´nin 86 yıllık hasret ve esaretin sonunda yeniden cami olarak ibadete açılması, Kıbrıs konusunda geç de olsa hükümetin bizim durduğumuz noktayla paralel noktaya gelmesinden dolayı teşekkür ettik. 13 şehir hastanesini, 55 şehir hastanesi parasına yaptırmanızın Gezi olayları, e-muhtıra, 17-25 Aralık ile ne alakası var? Yılda 4 milyon araç geçen Çanakkale´deki köprüye 16 milyon araç geçiş garantisi vermenizin 15 Temmuz ile ne alakası var?" ifadelerini kullandı.

“BİR YANLIŞTAN ÖTEKİNE GİDEMEYİZ”

Muhalefet partilerini de eleştiren Erbakan, "Millete yapacağı hizmeti düşünmeyip,  rövanş ve intikam alma derdinde olanlar var. Laiklik ilkesini din düşmanlığı olarak görüp, aynen 28 Şubat´ta olduğu gibi uygulamak isteyenler var. Biz feraset sahibi insanlar olarak yağmurdan kaçarken doluya tutulamayız. Bir yanlıştan ötekine gidemeyiz. ‘Elim kırılsaydı da oy vermeseydim’ dememek için, dizimi dövmek zorunda kalmamak için, ferasetle davranıp 52 senelik tertemiz ve altın yaldızlı referanslarla dolu olan Milli Görüşün temsilcisi Yenide Refah Partisi´ni seçmeniz lazım" dedi.

“FAİZ BATAĞINDAN KURTARACAĞIZ”

"Faizleri sıfırlayarak 83 milyonu faiz batağından kurtaracağız" diyen Erbakan, "Milli Görüş hareketi birinci 40 yılda ağır sanayi hamlesini gerçekleştirdi, 200´den fazla sanayi tesisinin temelini attı. İkinci 40 yılda Milli Görüş yeniden gelecek ve 81 ilimize 639 Refah projesiyle bu ülkeyi yeniden kalkındıracak. Milli Görüş birinci 40 yılda havuz sistemiyle kamu iktisadi teşekküllerini faiz ödemekten kurtardı. İkinci 40 yılda da gelecek ve faizleri sıfırlayarak 83 milyonu faiz batağından kurtaracağız" şeklinde konuştu.