Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nce, 2022 yılı Mevlîd-i Nebî Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu konferans düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, tarihlerin birbirine yakın olması nedeniyle bu yıl 1-15 Ekim tarihleri arasında birlikte kutlamayı kararlaştırdığı Mevlîd-i Nebî Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu konferans düzenlendi. Vakfıkebir Ramada Otel'de gerçekleştirilen ve sunuculuğunu İmam Hatip Rıdvan Açıkgöz'ün yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda Türkiye ikincisi olan Vakfıkebir Merkez Yeni Camii Müezzin Kayyımı Hafız Muhammet Saka'nın Kur'an-ı Kerim tilâvetinden sonra programın açış ve selamlama konuşmasını İlçe Müftüsü Şükür Küçük yaptı.

"PEYGAMBERİMİZ, CAMİ VE İRŞAT”

Vakfıkebir İlçe müftülüğünün sosyal medya sayfası Facebook'tan da canlı yayınlanan konferansa konuşmacı olarak katılan 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, bu yılki etkinliklerin teması olan "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konu başlığı çerçevesinde yaptığı konuşmasında, Hz. Peygamberimiz (s.a.s)'in tebliğ ve irşat metodundan örneklerle, insanları imana, hakka ve salih amellere davet etmenin, kötülüklerden uzaklaşmalarına yardımcı olmanın Müslümanların en hayırlı vazifelerden biri olduğunu belirtti. Geçmişten günümüze tebliğ anlayışları ve İslâm'ın insanlığı anlatılması konusunda zaman zaman düşülen hatalara ve yanlış anlayışlara da değinen Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Müslümanların, insanları irşat etmede ve İslâm'ın hakikatini kitlelere tebliğinde Hz. Peygamber (s.a.s)'in metodunu esas alarak bu önemli vazifenin hiç bir dünyevi çıkar ve menfaate alet edilmeksiniz yenine getirilmesi gereken önemli bir vazife ve görev olduğunu hatırlattı. Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in, ebedi kurtuluş davetini insanlığa duyurabilmek için çok büyük bir mücadele verdiğinin altını çizen Öztürk, O'nun ümmeti olma şeref ve bahtiyarlığına ermenin bir şükrü olarak tebliğ ve irşat sorumluluğu bulunan günümüz Müslümanlarının da aynı gayret içerisinde olmaları gerektiğini ifade etti. İslâm'ın, her şeyden önce bir şuur ve temsil dini olduğunu belirten Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, irşat, tebliğ ve davetin genel ilkeleriyle ilgili olarak da; öncelikle anlatılan dinin yaşanması, güzel ve gönül alıcı samimi bir dil kullanılması, kırıcı olunmaması gerektiğini söylediği konuşmasında, Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber (s.a.s)'in örnek hayatının, irşat metodu ve irşat sırasında izlenecek yol konusunda vazgeçilmez rehber olduğunu söyledi.

"GÜLERYÜZLÜ BAŞKAN'DAN BAYRAMLAŞMA" "GÜLERYÜZLÜ BAŞKAN'DAN BAYRAMLAŞMA"

Programa; Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, İlçe Müftüsü Şükür Küçük, bazı daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, din görevlileri, ilçe esnafı ve vatandaşlar katıldı.