Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Fen Lisesi öğrencilerine "Din İstismarı İle Mücadelede Sahih Dînî Bilginin Önemi" konulu konferans verdi. Vakfıkebir Fen Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Din İstismarı İle Mücadelede Sahih Dînî Bilginin Önemi" konulu konferansta konuşan İlçe Müftüsü Şükür Küçük, "Dine dair kavramları ve değerleri kullanarak insanları etkileyip maddî veya manevî çıkar elde etmek tam anlamıyla din istismarıdır" dedi.

SAHİH DİNİ BİLGİYİ EDİNMEZ İSEK, KANDIRILMAYA VE İSTİSMAR EDİLMEYE MÜSAİT HALE GELİRİZ

Dinin; akıl sahiplerini kendi hür iradeleriyle en iyiye, en doğruya ve en güzele ulaştıran ilâhî ilkeler bütünü ve Allah’ın emir ve yasaklarıyla çizdiği hayat tarzı olduğunu vurgulayan İlçe Müftüsü Şükür Küçük konuşmasında; "İstismar, kötüye kullanmak demek; kendi menfaatini, kendi çıkarını ön planda tutup gerçeği ve hakikati hep arka plana atma meselesidir ki bunun en iğrenci, din üzerinden yapılan istismardır. Yani dinin kullanılmasıdır; dini hakikatlerin çarpıtılarak anlatılması, şahsi düşünce ve kanaatlerin din diye sunulmasıdır. Biz, millet olarak öyle bir inanca sahibiz ki; şayet inancımız noktasında birisi bize; 'Allah böyle emrediyor' derse ve biraz da yaldızlı cümleler sarf ederse, tabiri caizse yelkenleri suya indiririz. Din konusu hassas bir konudur, onun üzerine laf söyletmeyiz, millet olarak böyle bir özelliğimiz var. Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurdu dendiği zaman, inandırıcı ve duygusal anları da işin içerisine koyarsanız, artık o insana siz istediğinizi yaptıracak pozisyona gelirsiniz. Onun için bu alan kullanılmaya maalesef müsait. İşte 15 Temmuz'da bunun en iğrenç durumunu yaşadık. Ve hiç kimsenin tahmin etmediği ve edemeyeceği bir durum ortaya çıktı. Acaba neden? Niye insanlar kullanılmaya müsaitler? Bunu irdelediğimiz zaman, karşılaştığımız bazı ana noktalar var. Bunlardan bir tanesi; din konusundaki temel ilkeleri, yani sahih dini bilgiyi edinmez isek o zaman kandırılmaya, istismar edilmeye müsait hale geliriz. Kur'an-ı Kerim'de, üzerinde en çok durulan konulardan bir tanesi 'Akletme' meselesidir; düşünme, tefekkür etme meselesidir. Bir çok âyetin sonunda; 'Akletmiyor musunuz, düşünmüyor musunuz, tefekkür etmiyor musunuz' der Yüce Rabbimiz. İşte bizim, istismara müsait olmamamız için başta aklımızı iyi kullanmamız lazım. Düşüncemizi, fikrimizi kimsenin tekeline bırakmamamız, aklımızı kimseye kiralamamamız gerekiyor; din bize bunu emrediyor." şeklinde konuştu.

"GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA" "GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA"

Okul Müdürü Cengiz Kasımay, Müdür Başyardımcısı Fatih Birinci ve bazı öğretmenlerin de takip ettiği konferansa yaklaşık 350 öğrenci dinleyici olarak katıldı.