Vakfıkebir İlçe Müftüsü Recep Şahan, 2021 yılı Ocak ayında başlattığı 'Din Görevlileriyle Bölge Toplantıları'nı sürdürüyor.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğüne bağlı camileri, yerleşim yerleri ve birbirine yakınlıklarını dikkate alarak gruplandıran İlçe Müftüsü Recep Şahan, her bir grup için belirlediği bir camide, aynı bölgede görev yapan cami görevlileriyle haftada bir gün bir araya gelerek toplantılar gerçekleştiriyor.

'Din Görevlileriyle Bölge Toplantıları'nın ilkini Rıdvanlı Mahallesi Yeni Camii'nde; Açıkalan, Ortaköy, Akköy ve Şenocak mahallelerinde görev yapan din görevlilerinin katılımıyla yapan Müftü Şahan, bir sonraki toplantıyı Fevziye Mahallesi Aşağı Camii'nde; Fevziye, Akköy, Şenocak ve Köprücek mahallelerinin din görevlileriyle gerçekleştirdi.

'Din Görevlileriyle Bölge Toplantıları'nın üçüncüsü Soğuksu Mahallesi'nde Soğuksu, Sinanlı, Caferli ve İshaklı mahallelerimizin din görevlilerinin katılımı ile yapılırken, dördüncüsü de Düzlük Mahallesi Camii'nde; Düzlük, Yıldız, İlyaslı ve Kıran mahallelerindeki cami görevlilerinin katılımı ile yapıldı.

Toplantıların, haftada bir gün belirlenen günün akşamı, akşam namazının cemaatle kılınmasıyla başlayıp yatsı namazıyla sona erdiğini ifade eden Müftü Şahan, bölge toplantılarının amacının, müftülük personelini görev yerlerinde ziyaret etmek, sorunlarını dinlemek, hizmette verimliliğin artırılmasına yönelik görüş, düşünce ve önerilerin istişare edilerek din hizmetlerinin etkin ve verimliliğine katkı sağlamak olduğunu belirtti.