Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Vakfıkebir MTAL Uygulama Otelinde düzenlenen iftar yemeğine katıldılar.

“YETİM OLMAK BİR EKSİKLİK DEĞİL ÇOK CİDDİ AVANTAJDIR”

Yetim, öksüz çocuklar ve ailelerine karşı Belediye Başkanı Muhammet Balta yaptığı konuşmasında;  her ramazanın 15. Günü böyle bir etlikler düzenliyoruz. Bunu ilk yaptığımızda bu etkinliğimize aileleri getirmekte bir hayli zorlanmıştık. Sanki yetimlik bir eksiklik,  bir kusur gibi, bir özür gibi göründü ve aileleri rica minnet getirdik. Sonra sohbet ederken dedim ki bende 9 yaşında yetim kaldım babamı kaybettim. Annem hala sağ ve 93 yaşında. Akşam geç saatlerde evine giderek ilaçlarını bıraktım ve sabah aradığında neden uyandırmadın görürdüm seni diye sitem etti. Belediye başkanlığı yapıyorum ama annemin gözünde hala çocuğum. İki gözü gibi koruyor, hatta bir yere giderken gittiğimi söylemem çünkü bizleri merak ediyor. Sevgili gençler sakın annelerinizi üzmeyin. Fedakârca sizlere hem annelik hem de babalık yapıyorlar. Onlar sizleri çok seviyorlar. Zaman Zaman bunalarak bağırıp/çağırıyorlar ama sizi çok sevdiklerinden ve koruma duygularındandır. Sizlerde annelerinize sahip çıkın. Birlikte olmaya çalışın. Yetim olmak bir eksiklik değil çok ciddi avantajdır. Belki çocukluğunuzu tam anlamıyla yaşayamıyorsunuz ama sorumluluk sahibi oluyorsunuz, hayata erken hazırlanıyorsunuz, daha güçlü oluyorsunuz. Bütün güçlüklere rağmen ayakta durmayı öğreniyorsunuz. Tek başına ayakta durmayı öğreniyorsunuz. Bu da sizin avantajınız. Rabbim öyle takdir etti ve sevdiklerimizi erken aldı. Bizim için böylesi demek ki daha hayırlıymış. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Şimdiden bayramınızı kutluyorum dedi.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ TANITILDI TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ TANITILDI

DEVLETİN KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN!

İslam İşbirliği teşkilatının 2013 yılında aldığı bir kararla dünya yetimler günü olarak kutlandığının altını çizen Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan; bu vesile ile sizlerle bir araya gelmek istedik. Yetimlik ve öksüzlük bir yazgı bir kader. Dolayısıyla ayakta kalmak hayatın devam ettiğinin farkında olmak ve hayatı daha sımsıkı bağlanmak icap ediyor. Devletimiz her zaman kimsesizlerin kimsesi olmaya gayret etti. Yalnız olmadığınızı belirtmek isterim. Hiç biriniz yalnız değilsiniz. Devlet baba gibi bir babadır yanınızda ve her zaman. Ne zaman başınız sıkışsa bizleri gelin rahatsız edin. Göreceksiniz ki devletin şefkat yüzü ile karşılaşacaksınız. Elimizden geldiğince sizlerin sorunlarınızı çözmeye gayret göstereceğiz. Ümitsizlik yok. Mücadele var, azim var, kararlılık var. Sevgili gençler bizler ne olursa olsun hayat mücadelesi yapmak zorundayız. Devletin kimsesizlerin kimsesi olduğunu unutmayın. Maddi ve manevi ne zaman ihtiyacınız olursa, ne zaman başınız sıkışırsa lütfen kapımızı çalmaktan imtina etmeyiniz. Biz ve kurum amirlerimiz taleplerinizi yerine getirmek için hazırız. Ramazanınızı kutluyor, hayırlı ve huzurlu ramazanlar diliyorum.