Vakfıkebir Deregözü Ortaokulu 5/A ve 6/A sınıfı öğrencileri yaşadıkları şehri daha iyi tanımak ve şehrin tarihlerini öğrenmek amacı ile “Deregözü Tarihin İzinde” sloganı ile gezi düzenlediler.



Vakfıkebir Deregözü Ortaokulu 5/A ve 6/A sınıfı öğrencileri yaşadıkları şehri tanımak için yaptıkları gezide Kanuni Evi, Muhibbi Edebiyat Müze Kütüphanesi, Şehir Müzesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi salonunda Fotoğraf sergisini gezdikten sonra Rafadan Tayfa Göbeklitepe filmini izledi.
Yavuz Sultan Selim’in valiliği sırasında doğan ve çocukluk yıllarını şehrimizde geçiren Kanuni Sultan Süleyman için yapılan, içerisinde Osmanlı Devleti ile ilgili görsellerin ve balmumu heykellerin bulunduğu Kanuni evini ziyaret eden öğrenciler Osmanlı Devleti, Trabzon’un Fethi ve Trabzon için ayrı bir önemi olan padişahlar hakkında bilgi edindi. Müze de bulunan dönem elbiseleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Muhibbi Edebiyat Müze Kütüphanesini ziyaret eden öğrenciler; kütüphane de Türk ve Dünya Edebiyatından eserleri, Trabzonlu yazarlara ait daktilo, kalem, defter, mektup gibi eşyaları inceleme fırsatı buldular. Öğrenciler ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi salonunda Erol Özer’e ait “Karlı Zirvelere Düşen Işık” fotoğraf sergisini ziyaret ettiler.
Trabzon’un kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmak için kurulmuş olan Şehir Müzesinde ise Trabzon insanının özelliklerini, Trabzon’un tarihini, şehrimizde yürütülen ekonomik faaliyetleri, şehrimizin yemek kültürünü, eski eşyaları, şehrimizin bitki ve hayvan varlığını inceleme fırsatını buldular. Gezinin son durağında ise öğrenciler, insanlık tarihinde önemli bir yeri olan Göbeklitepe içerikli Rafadan Tayfa sinema filmini izlediler. Etkinlik yorucu ve hızlı geçse de öğrenciler şehrimizin tarihini ve kültürünü birinci elden deneyimler ile öğrenme fırsatı buldular.