Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde eğitimlerine devam eden kursiyerler ve usta öğreticiler tarafından depremzedeler için uyku tulumu dikilen atölyeye ilçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın tarafından ziyaret gerçekleştirildi. Kurum Müdürü Cemile Kahyaoğlu yapılan çalışmalar hakkında bilgi Kaymakam Uzan’a bilgi aktarımında bulundu.

VİCDANINIZ SIZLAMAYACAK MI? VİCDANINIZ SIZLAMAYACAK MI?

Soğuk kış günlerinde depremzede vatandaşların sıcak bir şekilde yatmaları için ellerini taşın altına koyan Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri ve kursiyerler uyku tulumu dikiyor. Üretilen tulumlar yağmur ve soğuk havayı geçirmeyecek şekilde dayanıklı yapılıyor. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan depremler sonrası insanlar yardım için seferber olurken, Vakfıkebir de bulunan halk eğitim merkezinde usta öğreticiler ve kursiyerler depremzedeler için uyku tulumu üretmeye başladı. Soğuk kış ayları nedeniyle deprem bölgesinde sıfır derecenin altına inen hava şartlarına özel olarak tasarlanan ve dikilen uyku tulumlarında şu ana kadar yüz elli adet üretilerek bölgeye gönderildi.

“DEPREMZEDELERE UYKU TULUMLARI GÖNDERİLDİ”

Kurum Müdürü Cemile Kahyaoğlu yaptı değerlendirmede; Hammaddesi Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafında karşılanan 150 adet uyku tulumu dikilerek deprem bölgesine gönderildi. Tulum üretimine malzeme tedarik edildiğinde yine üretime devam edeceğiz. Müdür Kahyaoğlu, Usta Öğretici ve kursiyerlerimizin maddi desteğinin yanında gönüllü olarak uyku tulumunun dikiminde göstermiş oldukları fedakarlıktan ötürü kurumumuz adına teşekkür kendilerine ederim dedi.

“YAĞMURA VE SOĞUK HAVALARA KARŞI DAYANIKLI KUMAŞLAR DİKİLİYOR”

Depremzedeleri soğuktan rahatlıkla koruyabilecek uyku tulumları dikildiğini belirten Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan, “Halk Eğitim Merkezimizde depremzedelere yardım maksatlı uyku tulumları dikiliyor. Bu ürünleri usta öğretici arkadaşlarımız ile beraber kursiyerlerimiz özverili bir şekilde dikiyorlar. Kumaşımız yağmura ve soğuk havalara karşı dayanıklıdır. İçinde elyaf ve polar bulunduran bir üründür. Oradaki kardeşlerimizin rahatlıkla kullanabileceği, soğuktan korunabilecekleri bir üründür. Herkesin kullanabileceği boyutta üretilmiştir. Emek harcayan herkesi kutluyor teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.