GÜNAYDIN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ GÜNAYDIN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilin etkilendiği depremlerin ardından bölgede bir yandan arama kurtarma çalışmaları sürürken, bir yandan da halkın moral ve motivasyonunun yüksek tutulması için çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda ikinci depremin merkez üssü olan Elbistan ilçesinde "psikodestek" çadırlarında çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor.

Pınarbaşı Mesire Alanı'ndaki AFAD çadırlarını Türk bayrakları ve balonlarla süsleyen ekipler, çocuklarla oyunlar oynayıp, kitap okuyor. Elbistan'daki çadırda görevli sosyal çalışmacılar yaptıkları açıklamada depremden etkilenen çocuklar için oyun odası gibi bir organizasyon oluşturduklarını söylediler. Bölgedeki çocukların bir süredir aileleriyle zor günler geçirdiğini anlatan görevliler, kendilerinin de bir nebze olsun çocuklara moral vermeye çalıştıklarını belirttiler.

 "ÇOCUKLARIN SOSYO DUYGUSAL GELİŞİMİ İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ"

Her zaman çocukların yanında olmaya gayret edeceklerini dile getiren görevliler, "Çocuklarla etkinlik yapıyoruz. Çocukların sosyo duygusal gelişimi için çaba gösteriyoruz. Zaten çalışmalarla çocuklarda olumlu yönde bir gelişimi de gözlüyoruz." diye konuştular.

Çocuk gelişimi uzmanları ise depremden etkilenen çocuklar için çadırda çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. Oluşturulan çadırda günde 90'a yakın çocukla ilgilendiklerini ifade eden uzmanlar, "Çocuklarla aktiviteler yapıyoruz. Çocuklarımız eğleniyor. Bize oyuncak desteği sağlayanlara da teşekkür ederiz." dediler.