Vakfıkebir Tarım ve Orman İlçe Müdürü Remziye Kuleyin, Fındık Üreticilerimizin bahçelerinde “DALKIRAN” zararlısına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Vakfıkebir Tarım ve Orman İlçe Müdürü Remziye Kuleyin yaptığı açıklamada, Üreticilerimiz “DALKIRAN” zararlısına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Kuleyin, Müdürlüğümüzde görev yapan arkadaşlarımız tarafından fındık bahçelerinde yapılan değerlendirmelerde Dalkıran zararlısına rastlanıldığını belirtti. Üreticilerimizin bu zararlıya karşı mücadele etme zamanının olduğunu hatırlattı ve uyarlarda bulundu.
KİMYASAL MÜCADELE
Dalkıran erginleri hava sıcaklığının 18 – 20 derece ulaştığı bahçelerde çıkışa başlar. Dallar üzerinde taze odun talaşları ve siyah sızıntılar görüldüğünde ilaçlama yapılmalı (Haziran – Temmuz ). Hava sıcaklığındaki değişimler göz önünde bulundurularak 2. ilaçlama kademeli olarak yapılmalıdır.
KÜLTÜREL MÜCADELE
Fındık bahçelerinde Kültürel bakım işlemleri (Toprak İşleme-Budama/Seyreltme - Yabancı ot Temizliği vb.) tekniğine uygun olarak yapılarak ağaçlar sağlıklı bulundurulmalı. Bulaşık dallar kesilip en geç Mart ayına kadar bahçeden uzak bir yerde yakılmalı. Fındık bahçelerinde taban suyu seviyesine dikkat edilmeli. Tüm işlemler komşu bahçelerle ortak yapılmalı. Uyarılarında bulunuldu.