Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Vakfıkebir Kaymakamımız Dr. Hacı Arslan Uzan ve Vakfıkebir Belediye Başkan Vekilimiz Erol Bahadır halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Törene Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkan Vekilimiz Erol Bahadır, Cumhuriyet Savcısı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Soysay, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm Mert Oğuztarhan, Daire Amirleri, Siyasi Partilerin temsilcileri, STK temsilcileri, Muhtarlar, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vakfıkebir Kaymakamımız Dr. Hacı Arslan Uzan yaptı.

“TÜRK MİLLETİNİN KARAKTERİNE VE GELENEKLERİNE EN UYGUN İDARE CUMHURİYETTİR”

Bugün geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı günde, öncelikle; binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet; minnet ve şükranla yâd ediyor, Vakfıkebirli hemşerilerimin, yarınımız, umudumuz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, sizleri; en kalbi duygularla sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bilindiği üzere; “CUMHURİYETİMİZ; 29 EKİM 1923 tarihinde yani bundan 99 yıl önce bugün; “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın mukadderatını geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli Cumhuriyettir.”  ifadeleriyle ilan edilmiştir. Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, Büyük Türk milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegâne biçimi cumhuriyettir. Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiş, devletimiz ve milletimiz işbirliği içinde dünyanın en güçlü ekonomisine ve ordusuna sahip ülkeler arasına girmeyi başarmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder M. Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere,  şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Büyük Türk Milletinin ve siz Vakfıkebirli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı tekrar kutluyor; nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. 

VAKFIKEBİR’DE BAYRAMLAŞMA MERASİMİ DÜZENLENDİ VAKFIKEBİR’DE BAYRAMLAŞMA MERASİMİ DÜZENLENDİ

Daha sonra şiirler okundu, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, halk oyunları gösterileri ile program son buldu.