Vakfıkebir İlçesinde yaşanan yoğun kar yağışı sonrası yaşanabilecek elektrik kesintilerinin önüne geçebilmek için zor şartlara rağmen titizlikle çalışan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Vakfıkebir İşletmesinin tüm personelini kutluyoruz.



Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. zorlu kış şartlarının etkili olduğu bölgemizde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  Vakfıkebir merkez ve 46 mahalle bölgesinde elektrik dağıtım hizmeti veren Çoruh Elektrik, tüketicilerine kaliteli, kesintisiz ve sürekli enerji temini için 7/24 çalışıyor.
Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş, Kar yağışının etkili olmaya başladığı 7 Şubat tarihinden itibaren gelişmeleri anlık olarak takip ederek ilave personel, ekipman ve araçlarla desteklediği ekipleriyle bölge genelinde oluşabilecek arızalara karşı seferberlik halinde çalışmalarına devam ediyor. Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Belediye ile koordineli olarak yürüttüğü çalışmalarını, kapalı yolların açılma haberini takip ederek bölgenin dört bir yanında gece gündüz, dağ bayır demeden yoğun kar yağışı ve fırtınaya karşı aralıksız sürdürüyor. Öte yandan karın yoğun olduğu ve araçların ilerleyemediği bölgelere yaya olarak ulaşım sağlamaya çalışan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Ekipleri, zorlu arazi şartları ve ağır hava koşullarında kesintisiz enerji için canla başla mücadele ediyor. Vakfıkebir İlçesinde 7 Şubat gecesi başlayan ve 10 Şubat akşamına kadar devam eden yoğun kar yağışına rağmen elektrik hatlarında oluşabilecek tüm arızalara anında müdahale eden Çoruh Elektrik Vakfıkebir İşletmesi çalışanlarını kutluyoruz. Zor şartlar altında sürdürdükleri hizmetlerini gece gündüz demeden anında arızalara müdahale ederek ilçe halkının elektrikle ilgili olarak sıkıntı yaşamasını önlüyorlar. İlçe Merkezinde kar kalınlığının 60 cm. ile 1 metre arasında olmasına rağmen arızalara anında müdahale ederlerken, köy mahallelerinde 2 metreye varan kar kalınlığı dolayısı ile bazı arızalara ulaşamıyorlar. Köy mahallelerindeki yolların açılması ile bu arızalarında giderileceği belirtiliyor.
Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Yetkilileri, hava muhalefetine bağlı olarak bölge genelinde meydana gelebilecek arızalara karşı tüketicilerin 7/24 hizmet veren “186 Arıza İhbar ve Çözüm Merkezi” aracılığıyla ya da [email protected] e-posta adresi üzerinden talep, öneri ve şikâyetlerini iletebileceklerini, tüm başvuruların anlık olarak takip edildiğini belirtti.