Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odasının Olağan Genel Kurul Kongresi divan kurulunun oluşmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Yönetim kurulu ve denetleme kurulu raporlarının okunup ibra edilmesinin ardından Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu bir selamlama konuşması yaptı. 

“ŞOFÖR ESNAFI DELİKANLIDIR, BİZDEN, İÇİMİZDEN BİRİDİR”

Başkan İsmail Hakkı Çobanoğlu yaptığı konuşmada, “İmkanlarımız doğrultusunda şoför esnafımızın sıkıntılarını çözebilme adına elimizden gelen gayreti var gücümüzle harcıyoruz. Büyükşehir olmamız vesilesi ile bazı yetkilerimizde elimizden alınmıştır. Yetkilerimiz doğrultusunda şoför esnafının sorunlarını çözmek için bundan önce olduğu gibi bundan sonrada var gücüyle çalışacağını ifade ederek, kendisine destek olan herkese teşekkür etti. Biz ilçemizdeki diğer oda başkanlarımızla birlikte hareket ediyoruz. Bir hak aranacaksa veya alınacaksa bunda şofördür, bakkaldır, lokantacıdır, berberdir veya çaycıdır v.s. demeden ayrıştırmadan bir bütün olarak hep birlikte hareket ediyoruz. Hep birlikte sizler için tüm esnafımız için mücadele ediyoruz. Vakfıkebir ilçemizdeki STK temsilcileri Hasan Topaloğlu, Kadem Sağlam ve Muhammet Kılıç ile birlikte biz bir bütün olarak imrenilecek bir birliktelik sağladık dedi. Başkan Çobanoğlu, Şoför arkadaşlarımız bazen insanları evlerinden işlerine, bazen, sevdiklerine taşıdığını hatırlatarak, müşterileriyle de birebir irtibat kurarak sohbet etme imkânı bulduğunu belirtti. Yağmur, kar, fırtınalı havada olmak üzere her türlü insanı taşıdığı için zor şartlar altında hizmet veren şoför esnafımız aynı zamanda şehrin nabzını tutan insanlar olduğuna ve yol gösterdiğine dikkat çeken Başkan Çobanoğlu, “Şoför esnafı delikanlıdır, bizden, içimizden biridir. Şoför esnafı adam gibi adamdır.” Diyerek sözlerine şöyle devam etti.

“ŞOFÖR ESNAFI ADAM GİBİ ADAMDIR”

 Şoförler Odası olarak şoför esnafımızın her zaman yanında olduklarını ifade eden Başkan Çobanoğlu, şoförlere verdiği öğütte müşterinin her zaman haklı olduğunu müşterinin haksız olduğu durumlarda da birinci kuralın geçerli olduğunu söyledi. Zor günlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Dünyanın hiçbir yerinde düşmanı bu kadar çok olan bir ülke yok ama dünya da da eşi benzeri bulunmayan Kuranda övgüye layık olan bir milletiz biz. Onun için her türlü tehdidi önleyebilecek güçteyiz. Ama dış tehditlere karşı da çok çalışmamız lazım. Bir ve beraber olacağız aynı zamanda da çok çalışacağız ve üreteceğiz. Sonra bayrağımızın altında dimdik duracağız. Fakat bu zor şartlar altında şoför esnafımızın sıkıntılarına çözüm bulmak zorundayız. Şoför esnafımız son zamanlarda yalnızlığa derk edilmiştir. Hakları korunmamaktadır. Esnaflarımız para kazanma derdinden çok evlerine ekmek götürebilme sıkıntısı içerisindedirler. Bir yıl içerisinde maalesef 30 şoför esnafımız oda kaydını sildirdi. Esnaflığı bırakıp araçlarını ve plakalarını satmak zorunda kaldılar. Sürekli kan kaybediyoruz. Kayıt sildiren arkadaşlarımız belki de kayıt dışı çalışıp geçimlerini sağlamak için korsan olarak çalışacak. Devletimiz maalesef esnaflarımızı kayıt dışı kaçak çalışmaya yani hırsızlığa teşvik ediliyor. İşte bu nokta da Aşağıya doğru düşüyoruz. Buradan esnafın ne durumda olduğunu anlayın. Bu zor şartlar altında dahi esnaflarımız devletine karşı hiçbir zaman isyankâr olmamışlardır. İşte bu yüzden esnafımız yok sayılamaz. Şoför esnafımızı yok sayanları bir gün gelir bizde yok sayarız. Şoför esnafımızla bir arada olmak, onların sıkıntılarıyla dertlenmek, onların kederlerine ve mutluklarına ortak olmaktan onur ve gurur duyuyorum. İyi ki bu odanın başkanıyım, iyi ki şoför esnafımız var. Bu davetimizde bizleri yalnız bırakmayanlara sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Genel kurulumuzun ilçemize, esnaflarımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.

İsmail Hakkı Çobanoğlu Başkanlığında oluşturulan yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Kemal Bahadır, Hakan Kulein, Kemal Miroğlu, Hakan Koçal, Mehmet Kadıoğlu ve Hasan Günal. Denetleme kurulu üyeliklerine; Sinan Yamak, Kenan Cinal, Halil Kaba seçildiler.  Başkan İsmail Hakkı Çobanoğlu ve yönetim kurulu arkadaşlarına başarılar diliyoruz.