Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, uzun süredir ilçe gündemini meşgul eden trafik ve park sorunu hakkında yaptıkları açıklamalar neticesinde bir sonuç elde edemediklerini belirtti.


 
Başkan Çobanoğlu, halk otobüsleri ve dolmuşların yolcu indirip bindirdikleri ceplerin tamamen işgal edildiğine dikkat çekerek, “Bu durum, şoför esnafının en büyük sıkıntılarından bir tanesi. Bir süre önce komşu ilçemiz Akçaabat’ta da ceplerin işgal edilmesi sonucu elim bir trafik kazası yaşandı ve üç vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu konuda bazı uyarılarda bulunduk ama; bizleri dinleyen olmadı. Bunun üzerine ilçemizde yayımlanan Büyükliman Postası Gazetesi’ne hatırlayacağınız üzere bir demeç vermiştim. Sağ olsunlar, basın mensuplarının sayesinde bu konuyu tekrar gündeme taşıdık. Bizim ilçemizde de yol kenarlarındaki cepler tamamen işgal olmuş durumda. Bundan dolayı da dolmuşlarımız yolcu indirme- bindirmeyi ana yol üzerinde yapmak zorunda kalıyor. Eğer arkadan gelen araçlar durmaz veya duramazsa Akçaabat’ta yaşanan kazanın her an yaşanabileceğini iddia ediyorum. Ceplerin işgali konusunu Belediye Başkanımızla da görüştüm, Emniyet Müdürümüzü de bilgilendirdim. Hep birlikte duyarlılık göstererek sorunu çözmemizi istedim” dedi.
Yolcu indirme- bindirme ceplerinin bazılarında galeri bile açanlar olduğuna vurgu yapan Çobanoğlu, “Bazıları sabahtan geliyor, yolcu indirme- bindirme yerine aracını bırakıyor, kahveye gidiyor, akşamleyin kahveden kalkınca aracını alıp gidiyor. Kimse ceplerde durup bekleme yapamaz. Konuyu biz, yetkililere böyle anlattık. İnşallah düzeleceğini umut ediyorum” ifadelerine yer verdi.
 
“BAZI SOKAKLAR KİŞİLERE TAHSİS EDİLMİŞ”
İlçedeki park sorununu da masaya yatıran Başkan Çobanoğlu, “Belediye Başkanımız park düzenlemesiyle ilgili güzel bir çalışma yapmıştı; ama geçici bir süre uygulamada kaldı ve yine eski halimize döndük. Park yerlerinin yeterli olup olmadığının araştırılması yapılıp, bir alternatif daha sunulabilir belediye tarafından; ama bizler de esnaf olarak katkı sağlamamız lazım. Dışarıdan misafirler geldikleri zaman alış- veriş yapacaklar; esnaf kendi aracını iş yerinin önüne bırakıyor, bazısı iş yerinin önüne kasa koyuyor, başka bir şey koyuyor sanki kendine aitmiş gibi. İnsanlar gelip aracını iş yerinin önüne park edip, alış verişini yapıp gidecek. Bizim esnaflarımız iş yerlerinin önünü kapatıyor. Ayrıca bazı sokaklar kapalı ve kişilere tahsis edilmiş. Açık olması gereken sokaklar kapalı. Belediyemizin, emniyetimizin, zabıtamızın, kolluk görevlilerimizin de bunları gidip bakmalarını istiyoruz. Belediye Başkanımız park yasağı uygulaması başlattığı zaman ilk defa ben uydum yasağa. Yasak, kişilere özel değil, yasaksa herkese yasak olmalı. Bazı sokaklar açıldığı zaman bu sorunun çözüleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
“TRABZON’DA 86, BİZDE 135 TANE TAKSİMETRELİ TAKSİ VAR”
Şehir içindeki ticari araçlar hakkında da bilgi veren Başkan Çobanoğlu, Yalıköy dahil 9 adet taksi durağı olduğunu hatırlatarak, “Bu duraklarda ise 7 tanesi taksimetreli, 2 tanesi de dolmuş hatlı çalışıyor. Hacıköy dolmuş hattı şuan hiç aktif değil ve çalışmıyorlar. Taksi duraklarına belediyemizin el atması ve daha modern hale getirmesi lazım. Bütün taksileri durağın yanında bırakamayız. Bir de depolama yerinin olması lazım. Hem taksici esnafımız, hem vatandaşımız mağdur; hem de görüntü kirliliği var. Vakfıkebir’de 135 tane taksimetreli taksi, Trabzon’da ise 86 tane taksimetreli taksi var. Trabzon’un nüfusu ile bizim nüfusumuz aynı mı? Yetkililerin bu duruma da bir düzenleme getireceğine inanıyorum” dedi.
 
“BİR BİRİMİZLE DEĞİL, HİZMETTE YARIŞALIM DEDİK, OLMADI”
Halk otobüsleri ile minibüslerin tek çatı altında birleştirilmesi projesine de değinen Başkan Çobanoğlu, “Vakfıkebir’de sabah 06.00 ile akşam 21.30’a kadar kamu görevi yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Karda, kışta, soğukta gerek Vakfıkebir’de, gerekse Moloz’daki kalkış şartlarımız belli. Buralarda ne şoför esnafımızın, ne de vatandaşlarımızın oturabilecekleri yerleri bile yok. Birleşme konusunda Belediye Başkanımızın bilgisi dahilinde bazı çalışmalar yaptık. Tek bir çatı altında birleşirsek Vakfıkebir’de daha düzenli, birbiriyle yarışmak yerine hizmette yarışmayı ön plana çıkarmak istedik, ama olmadı. Vakfıkebir’de bir şehirleşme havası estirmek istedik. En son araba da saat 23.00’da Trabzon’dan kalksın dedik, çalışmalarımızı yaptık. Halk otobüslerinden 1 plaka bir araba; minibüslerden 2 plaka bir araba konusunda anlaştık. Ancak Halk Otobüsleri kooperatifinden bazı arkadaşlar istemediler. Bunun üzerine Belediye Başkanımıza, toplumun benimsediği şeyi yok sayamayacağımızı ifade ettim” şeklinde konuştu.