TUBİTAK 2204 B ortaokullar arasında düzenlenen proje yarışmasında Trabzon İlini 4 .kez üst üste temsil eden Vakfıkebir Atatürk ortaokulu bu yıl Erzurum ilinde yapılan bölge yarışmalarında birincilik ipini göğüsledi. Bölge birincisi olan öğrencilerimiz Sena Semin Yıldız ve Alara Şafak öğretmenleri Adem Albayrak ile birlikte Vakfıkebir ilçemizin yetiştirdiği önemli işadamlarından olan Ziya Mağazacılık şirketinin sahibi Yusuf Ziya Çobanoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. 

“BAŞARMAK İÇİN ÖNCE KENDİNİZ İNANMALISINIZ”

"VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL SAYIN İLE CANLI YAYINIMIZ" "VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL SAYIN İLE CANLI YAYINIMIZ"

Ziya Mağazacılık Şirketinin sahibi Yusuf Ziya Çobanoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getirerek çocuklarımızın başarısı bizleri gururlandırmıştır dedi. Çobanoğlu sözlerine şöyle devam etti;  “Başarmak için önce kendiniz inanmalısınız. Hayal ettim, inandım, çok çalıştım ve başardım. Siz de inanırsanız inandığınız kadar da çalışır ve cesaretli olursanız, başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Yaşadığımız coğrafyaya baktığımız zaman eğitimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bizim gayemiz sizlerin gelecekte bu vatana bu millete hayırlı bir bireyler olarak yetişmenizdir.  İlçemizde diğer alanlarda olduğu gibi eğitimde de başarılar elde eden güzel bir nesil yetişiyor. Bu genç çocuklarımız başarı elde eden öğrencilerimizden ikisi. Bu anlamda kendilerini yürekten kutluyorum dedi. Ziya Mağazacılık şirketi olarak eğitime her zaman katkı sunmaya çalıştıklarının altını çizen Çobanoğlu, “Öğretmen ve öğrencilerimizin güzel bir ortamda eğitimlerine devam edebilmeleri için bizlerde elimizden gelen her türlü çabayı harcıyoruz. Okullarımıza ve öğrencilerimize maddi ve manevi her türlü desteğimiz devam ediyor, bundan sonra da devam edecektir. Hedefimiz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her alanda başarı elde ederek, ülkesine ve memleketine birer hayırlı birey olmalarına katkı sunmaktır. Bu çerçevede başarı elde eden her öğrencimizi ödüllendirerek yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ SİZLERSİNİZ”

Sizleri böyle başarılı görmek beni çok mutlu etti. Henüz Ortaokul öğrencilerisiniz ama geleceğin Lise ve üniversite öğrencileri olacaksınız. Yıllar içerisinde bilim ve teknoloji yarışmalarının ne kadar yükseldiğini görünce çok mutlu oldum. Türkiye'nin geleceği sizlersiniz. Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinin geleceği sizlersiniz. Gelecek sizlere emanet. Bu tabloyu görünce daha mutlu oldum. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi dünyada ilk 10 ülke arasına girmek istiyorsak bu sizlerin sayesinde olacak. Sizler bunu yapacaksınız. Çok ümitliyiz. Geleceğe ümitle bakıyoruz. Hepinize Türkiye finallerinde başarılar diliyor, bölge birincisi olmanız dolayısı ile teşekkür ediyorum" diye konuştu.