Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Sadettin çiçek İdlib’deki menfur saldırıyı kınamak için  yönetim kurulu adına yaptığı basın açıklamasında, “Biz, şehitliği şeref bilen bir milletiz” dedi.



Vakfıkebir İlçesi Çarşı Mahallesi Şadırvan önünde yapılan basın açıklamasında, 27 şubat tarihinde Suriye’nin idlib kentinde gerçekleşen menfur saldırıda şehit olan askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralı askerlerimize acil şifalar dileyen Başkan Çiçek;
“Acımız büyüktür. Bu sebeple Cenab-ı Allah’tan tüm milletimize sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.Halkları kardeş olan, ortak inanç, kültür ve tarihe sahip yüzlerce yıl ayni devletin vatandaşı olarak yasayan iki komşu ülkenin, emperyalist güçlerin etkisi ile karsı karşıya gelmesi kabul edilebilir degildir.
 Irkçı emperyalist dış güçler, bölgedeki komsu müslüman ülkeleri planları doğrultusunda bu günkü haline getiren, Suriye’deki terör unsurlarını eğiten, ağır silah ve teçhizat sağlayan, bizi orada operasyon yapmak zorunda bırakan unsurlara karşı gerekli tedbirleri almak mecburiyetindeyiz.
İdlib’de insanlığın onurunu muhafaza için bulunan kahraman ordumuza emperyalistler ve Esad tarafından yapılan bu hain saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırılara karşı Türk silahlı kuvvetlerimiz gereken cevabı vermiştir, vermeye devam edecektir.
Memleketimiz ve milletimiz şehitlerimizin hüznünü yaşarken bir ve beraber olduk.  83 milyon olarak her daim ordumuzun yanında durduk. Erbakan hocamızın da dediği gibi bir damla Mehmetçik kanını bütün Amerikan bütçesine değişmeyiz. Biz şehitliği şeref bilen bir milletiz. Bizim için ya şehitlik vardır, yada gazilik. “Bayraklari bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır”.  diyen bir ecdadın temsilcileriyiz.
“Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanmayın; bilakis onlar diridirler”(ali-İmran 169) ayeti kelimesine sahip bir dinin temsilcileriyiz. Konunun çözümünde baştaD-8 teşkilatı olmak üzere ilgili bütün uluslararası kurum ve kuruluşların harekete geçirilmesi, İslam birliğinin tesis edilmesi için gerekli tüm çalışmaların yapılmasını temenni ediyoruz. Yüce Allah’tan devletimize, idarecilerimize Türk silahlı kuvvetlerimize, kahraman Mehmetçiğimize yardım diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.
Basın Açıklamasına Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır, yönetim kurulu üyeleri ve bazı vatandaşlar da destek verdiler.
Basın açıklaması sırasında Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir Kadın Kolları tarafından Necmettin Erbakan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle vatandaşlara helva dağıtıldı. Helva dağıtımı sırasında 4 vatandaş da gönüllü olarak kayıt formunu doldurarak partiye üye oldular.