GÜNAYDIN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ GÜNAYDIN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

CHP yaklaşan genel seçimlere yönelik “seçmeni ikna” çalışmaları için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla “Sokak Örgütlenmesi” adıyla yeni bir yapı oluşturuldu. Yeni modelin sloganı ise “Komşunu Tanı, Onu Dinle ve Bir İyilik Yap” olarak belirlendi.

“ÖNCELİKLE ÖBEK NE DEMEK ONA BAKALIM”

Cumhuriyet halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin yapılan çalışmalar hakkında yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi. Başkan Keskin, Öbek birbirine benzer ya da aynı türden şeylerin oluşturduğu, bütün, takım, küme, yığın, gurup. Öbek açıklamasından da anlayacağınız gibi ‘Öbek’ bir ekip işi, ekip halinde organize olarak çalışma şekli.  CHP, daha önce sandık çevresi sorumluları aracılığıyla, “sandık bazlı” saha örgütlenmesi yöntemini uyguluyordu. YSK’ya aynı apartman ya da dairede oturan seçmenlerin değişik sandıklarda oy kullanabilmesi yönünde karar alma yetkisinin verilmesinin ardından CHP de “sokak bazlı” modelini benimsedi. Bu çerçevede CHP Parti Okulu ile öbek çalışmasını başlattık dedi.

“ÖBEK” ADINI VERDİĞİMİZ 53 ADET SEÇMEN GRUBU OLUŞTURDUK

Başkan Keskin, “İlçemizin bütün mahallelerinde bitişik sokakları birleştirerek, birbirine komşu olan yaklaşık 400 seçmenden “ÖBEK” adını verdiğimiz 53 adet seçmen grubu oluşturduk. Öbeklere aynı sokakta yaşayan üye arkadaşlarımızdan birini ÖBEK sorumlusu olarak atadık. Bu görevlilerimizi eğitimlere tabi tuttuk. Eğitimler sonrasında, öbeklerde görevli arkadaşımız saha çalışmalarına başladılar. Zaten komşu oldukları seçmenleri evlerinde ziyaret ediyorlar. Bu ziyaretlerle öncelikle komşumuzu tanımayı, komşuluk ilişkilerimizi geliştirmeyi, sıkıntılarını dinleyerek, yardımcı olabileceğimiz konularda destek olmayı, sürekli iletişim halinde kalarak bağ kurmayı, CHP’ne dair olumlu bir izlenim edinmelerini sağlamayı ve mümkünse seçim sırasında desteklerini almayı amaçlıyoruz dedi.”

“HER EVİN FARKLI FARKLI BİR DERDİ VAR”

Başkan Keskin, “Her evin farklı farklı bir derdi var. Ekonomik yardım ve iş bulma vaadinde bulunmuyoruz. Çünkü bunlar yapabileceğimiz işler değil. Ama aileye ekonomik yardım ve iş bulmak dışında, oluşturduğumuz “çözüm gruplarımızla” sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Seçmenlerin yüzde %25 ile %39’u kendini herhangi bir partiye sıkı sıkıya bağlı hissetmiyor. İlçemizde bu tür seçmen sayımız yaklaşık 5 bin’dir. Bizim hedef kitlemiz de bu seçmenlerimizdir. Bu seçmenlerle kurmaya çalıştığımız ilişki paraya bağlı değil, işe bağlı değil, siyasete bağlı değildir. Komşuluk ilişkisi ile ilişkilerimizi geliştirmeye, onların güvenini sağlamaya çalışıyoruz. Yaklaşık bin beş yüz aileye ulaştık. İstisnasız bu kapsamdaki bütün seçmenlerimize ulaşacağız ve sürekli iletişim halinde olacağız.

“ÇALIŞMALARA AYNI ŞEVK VE HEYECANLA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Vakfıkebir İlçe teşkilatı binasında eğitime katılanlar, aldıkları eğitim sonunda seçime hazır olduklarını, Ülkemizin yaşanan ekonomik ve sosyal sıkıntılardan ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kurtulacağını söyleyerek eğitimin yararlı olduğunu, çalışmalara aynı şevk ve heyecanla devam edeceklerini belirtiler.