CHP Vakfıkebir İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Büstüne çelenk sundu ve açıklamada bulundu.



CHP Vakfıkebir İlçe Başkanlığı Hükümet Konağı önündeki çelenk sunma törenine; CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, İYİ Parti İlçe Başkanı Alpaslan Beşli, CHP Vakfıkebir Belediye Meclis Üyesi Ali Alay, İYİ Parti Vakfıkebir Belediye Meclis Üyesi Selim Alp, CHP ve İYİ Parti İlçe yönetim Kurulu üyeleri ve partililer katıldı.
Tören Atatürk Büstüne çelenk sunmayla başladı. Çelenk sunma sonrası Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin tarafından günün anlam ve önemi adına bir açıklama yapıldı.



98. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN!
CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin Konuşmasında, İşgale ve sömürüye karşı Türk ulusunun topyekun mücadelesi ve zaferidir 30 Ağustos. Bu zafer tarihteki onurlu yerini hak ettiği gibi aldı. Emperyalizme karşı mücadele eden dünya uluslarına da esin kaynağı olan bu kurtuluş destanı, ülkemizin en büyük gurur kaynaklarından biridir. Ancak unutulmamalıdır ki zaferler, yeniden kazanıldıkları sürece yaşamaya devam eder. Yoksa  hiçbir zafer tekrar tekrar kazanılmadığı sürece kalıcı değildir.
O halde 30 Ağustos hala günceldir.
Zafer yalnızca ülkeyi işgal eden emperyalistlere ve onların maşalarına karşı kazanılmamıştır. 30 Ağustos onlara karşı olduğu kadar, ülkeyi olmadık maceralara sokan yetersiz yöneticilere, vatanı kendi çıkarları için parsel parsel peşkeş çeken din bezirganları ve yerli işbirlikçilere karşı da kazanılmıştır. Bugün ülkemiz yine işgali altındadır. Türkiye'nin sömürücü sınıfının ülkeye yaptığı kötülük emperyalist ülkelerinkinden daha az değildir. “Keşke Yunan galip gelseydi.”diyen hain takımı ülkenin başına çöreklenmiş, sermaye sınıfıyla birlikte görevini yapmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, silah arkadaşları, ordumuz ve yoksul Türk halkının kararlı mücadelesidir ülkeyi zafere taşıyan. Onların karşısında emperyalistler, işbirlikçileri, saltanat ve hilafet yanlısı yobaz tayfası vardı. Aynı anlayış bu gün de var.
30 Ağustos'un bir asır sonra anlamı budur ve hala güncelliğini korumaktadır. İşte bu nedenle yeniden ve yeniden kazanılmalıdır. 30 Ağustos'un yaratıcılarına, Başkomutan Mustafa Kemal'e, emperyalist işgale karşı savaşan halkımıza selam olsun.