SGK Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay, CEMSAN-VEİTO Yönetim Kurulu Üyeleri Osman ve Cemil Albayrak’ı ziyaret ederek SGK Başkanlığı’ndan gönderilen “Teşekkür Belgesi’ni” takdim etti.

“BU BELGEYİ ŞEREFLE KENDİLERİNE TAKDİM EDİYORUM”

SGK Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay, çalışanların hizmetlerini kuruma yasal sürede bildirdikleri ve primlerini düzenli olarak ödedikleri için CEMSAN-VEİTO firmasına teşekkür ederek, başarılar diledi. Akbay, CEMSAN-VEİTO’nun Trabzon da istihdama en fazla katkı sağlayan kuruluşların başında geldiğini belirtti. İstihdama katkı sağlamanın yanı sıra devlete karşı yükümlülüklerini de yerine getirdiklerini dile getiren Akbay, "Bu belgeyi şerefle kendilerine takdim ediyorum. Ben Sosyal Güvenlik Kurumu adına CEMSAN-VEİTO’ya çok teşekkür ediyorum. CEMSAN-VEİTO kurumlara borcu olmadan son 10 yıldır, hem vergi dairelerine hem de Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim borçlarını 1 gün dahi geciktirmeden ödeyen büyük bir kuruluştur. Şirketimiz bundan dolayı da hiçbir cezayı müeyyide ile muhatap olmamıştır." ifadelerini kullandı.

“YÜKÜMLÜLÜKLERİMİZİ AKSATMADAN YERİNE GETİRMEKTEN ASLA GERİ DURMADIK”

CEMSAN-VEİTO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Albayrak ise yaptığı açıklamada, “Bütün dünyayı saran ve ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs pandemi sebebiyle, ülke şartlarının olumsuz etkilerini toplum olarak iliklerimize kadar hissettik. 2020 - 2021 döneminde ekonomik ve psikolojik olarak zorlandığımız dönemde dahi, CEMSAN ve VEİTO olarak ülkemizin, sektörümüzün, halkımızın ve çalışanlarımızın hep yanında durduk. Bütün imkânlarımızı seferber edip, büyük özverilerle mâlî ve yasal yükümlülüklerimizi aksatmadan yerine getirmekten asla geri durmadık. Bu zorlu şartlar altında devletimizin almış olduğu tedbirleri hayata geçirerek çalışanlarımızı ve ailelerini sağlıklı tutma hedefi ile ek tedbirler alarak; uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi sürekli çalışmayı ve üretmeyi ilke edinen anlayışla bu süreci geçirmeyi hedeflemekteyiz. Bu sebeple sektörümüzün de bize tanıdığı imkanlarla, ülkemize daha fazla ekonomik değer oluşturmak ve yük olmamak için, firma içerisinde üretim haricindeki bölümlerde uygulama şansımız olmasına rağmen, kısa çalışma ve nakdî ücret desteği gibi imkanlardan faydalanmak yerine, vergi - SGK gibi mâlî yükümlülüklerimizi tam gerçekleştirdik ve direkt ya da dolaylı da olsa tedarikçilerimizi de bu yönde telkin ettik. Toplumumuzu ve ekonomimizi büyük ölçüde etkileyen unsur olarak, aksi yönde hareket ederek istihdama katkıyı artırmak üzere yeni personeller işe aldık ve halen devam etmekteyiz. Bütün bu süreç içerisinde, kurum kültürü ve prensiplerini tam olarak uygulayan İnsan Kaynakları ve Mâlî İşler departmanlarımız da ki birçok arkadaşımızın çalışmaları Trabzon ilinde mâlî ve yasal yükümlülüklerini yerine getiren ilk sıralardaki firmalar arasında bulunmamızı sağlamıştır’ diyerek teşekkür belgesini teslim aldı.”

“ÜLKEMİZİN ÜRETİMİNE, İHRACATINA VE İSTİHDAMINA KATKI SAĞLIYORUZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CEMSAN-VEİTO Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Albayrak, “Yüksek istihdam oranına sahip ve düzenli prim ödeyen işverenlerin, gelişmiş ekonomilerin olmazsa olmazı olduğu belirterek, “CEMSAN-VEİTO var olan finansal gücünü ve piyasadaki güvenini bir kez daha göstermiş ve yerini sağlamlaştırmıştır” dedi.

Cemil Albayrak, “Piyasada güven veren bir firma olarak yükümlülüklerimizi, sorumluluklarımızı bilen bir firma olduk hep. Bunun görülmesi ve takdir edilmesi onur vericidir. Bizler seçkin ve kaliteli eleman kadrosu ile gece gündüz demeden ülkemizin üretimine, ihracatına ve istihdamına katkı sağlıyor, var gücümüzle çalışıyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diyerek teşekkür belgesini teslim aldı.