Vakfıkebir İlçe Müftülüğü, camilerde cemaatle namaza devam eden öğrencileri ödüllendirdi.



“Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz” projesi kapsamında, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı camilerde cemaatle namaza katılan, her vakit ve ezberlenen her bir süre ve dua için belirlenen puanları toplayan öğrencilerin ödüllendirilmesi amacıyla program düzenlendi.
Vakfıkebir Merkez Yeni Camii'nde cemaatin de katılımıyla düzenlenen programda konuşan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın “Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz” şiarıyla uygulamaya koyduğu projenin amacının; çocukların cami ile bağının kurulmasını sağlamak, ibadet ve cemaat alışkanlığı kazandırmak ve geleceğin cemaatini yetiştirmek olduğunu söyledi. Müftü Köksal, programa iştirak eden öğrencileri ve ailelerini tebrik etti, öğrencilerle ilgilenen cami görevlilerine ve maddi manevi katkıda bulunan herkese ayrıca dua ve teşekkür etti.
Daha sonra öğrencilere ödülleri verildi. Merkez Yeni Camii'nde 5, Merkez Ensar Camii'nde 5 ve Çavuşlu Mahallesi Merkez Camii'nde de 8 öğrenci olmak üzere toplam 18 öğrencinin katıldığı puan esasına dayalı ödüllü yarışma sonunda, 1460 puanla birinci olan Mehmet Akif Demirci'ye İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, 1305 puanla ikinci olan Abdulhamit Demirci'ye İlçe Vaizi Ekrem Akbaş ve 1115 puanla üçüncü olan Yasin Eymen Yıldız'a ise İmam Hatip Mustafa Bektaş tarafından ödülleri verildi. “Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz” projesi kapsamında cemaatle namaza devam eden tüm öğrencilere ayrıca 'Katılım Belgesi' ile birlikte çeşitli hediyeler verildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, ilk ve orta dereceli okulların tatile girdiği dönemlerde uygulanmak üzere başlattığı “Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz” ödüllü programına katılan öğrenciler, 18 Ocak ile 1 Şubat tarihleri arasında cemaatle namaza katılarak ve ezber yaparak puan topladılar. Cami görevlilerine kayıt yaptırmak suretiyle; sabah namazı için 30, öğle 15, ikindi 15, akşam 15, yatsı 25 puan, ezberlenen her sure ve dua için ise 50 puan alan öğrenciler, kendileriyle birlikte cemaatle namaza iştirak eden ailesi ve yakını için de ayrıca her vakit başına 5 ek puan topladı.