18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü dolayısıyla Vakfıkebir Hükümet binası önünde bir tören düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören de Vakfıkebir Kaymakamımız Mesut Yakuta ve Belediye Başkan Vekilimiz Enver İskenderoğlu, Atatürk Anıtına çelenk sundular. Törene İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkan Vekili Enver İskenderoğlu, Cumhuriyet Savcısı Kadir Enes Atilla, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Oğuzcan Akarsu, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mert Oğuztarhan, Daire Amirleri, STK ve Siyasi Parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vakfıkebir Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Oğuzcan Akarsu yaptı.

“ÇANAKKALE’LER SONSUZA DEK GEÇİLEMEYECEKTİR”

Vakfıkebir Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Oğuzcan Akarsu; “106 yıl önce bugün 18 Mart 1915’te Çanakkale boğazının denizden geçilemeyeceğinin tüm dünyaya gösterildiği vr deniz zaferinin ilan edildi gündür. Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen, Milletimizin kahraman evlatlarının şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, istiklal harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyetine giden bu yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Şanlı tarihimizde bütün görkemiyle yerini alan ve tüm dünyaya karşı azmin, cesaretin ve fedakarlığın sayısız örneklerinin sergilendiği Çanakkale savaşı, Vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden birisidir. Başta Büyük Önder ATATÜRK olmak üzere, gerektiğinde vatanı için “Şehit” olmayı en şerefli görev olarak kabul eden, 7’sinden 70’ine, kadın erkek tüm Anadolu insanı bu zaferden aldıkları güçle kurtuluş savaşını başlatmışlar ve işgal altındaki vatan topraklarını kurtararak Türkiye Cumhuriyetini kurmuşlardır. Ülkemizin bugün ulaştığı seviye başta Çanakkale ve Kurtuluş savaşı olmak üzere, Kore’de, Kıbrıs’ta, teröristle mücadelede, yurt dışında icra edilen harekatlarda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir. Bu nedenle şehitlerimizin aziz hatıraları nesilden nesile sonsuza dek yaşatılacaktır. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde şunu hissetmelidirler ki! Ülkemizin birliğine göz diken düşmanlarımızın ve terör örgütlerinin kutsal vatan topraklarına yönelik tüm tehditleri, dün olduğu gibi bugünde, Türk Milleti ve onun bağrından çıkmış Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bertaraf edilecektir. Üzerinde yaşadığımız toprağı vatan yapan, bayrağımıza rengini kanlarıyla veren kahraman şehitlerimiz; manevi varlığınızdan aldığımız güçle, vatanımıza yönelik her türlü tehdide karşı, her şart altında üzerimize düşen görevi yapacak ve size layık olmaya çalışacağız. Türk vatanının kutsallığını, Türk milletinin namusunu ve Türk bayrağının şanını canından üstün tutan aziz şehitlerimiz; sizleri bizden ayıran ölüm, size olan bağlılığımızı asla koparamayacak, kutsal emanetiniz olan Türk Vatanı, ilelebet hür kalacaktır. Sizlere söz veriyoruz ki! Çanakkale’ler sonsuza dek geçilemeyecek, gök kubbeden ay yıldızlı al bayrak hiç inmeyecek. Dünya var oldukça bu topraklar Türk yurdu olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhları Şad olsun dedi.”

Şiirlerin okunması ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile tören sona erdi.