Vakfıkebir İlçe Müftülüğü, toplumun önemli bir kesimini oluşturan engelli bireylerin de caminin manevi ikliminde buluşmalarını sağlamak amacıyla engelli vatandaşlara yönelik "Cami-Engelli Buluşması" etkinliği düzenledi.

Camilerden vatandaşlarımızın azami derecede istifade edebilmesini temin etmek ve cami merkezli din hizmetlerindeki etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla çeşitli projeler geliştiren Diyanet İşleri Başkanlığının, toplumun önemli bir kesimini oluşturan engelli bireylerin de cami hizmetlerinden daha çok istifade etmesini sağlamak ve caminin manevi ikliminde buluşmalarını temin amacıyla "Engelsiz Cami Engelsiz İbadet" projesi kapsamında Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından engelli vatandaşlara yönelik "Cami-Engelli Buluşması" etkinliği düzenlendi.

Merkez yeni camide öğle namazı öncesi düzenlenen programa, engelli bireyler ve ailelerinin yanı sıra, İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Şube Müdürü Halil Güneş, Vaiz Nuri Dural, Engelli Koordinatörü İmam Hatip Davut Bayraktar, bazı din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda, din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilâvetinde bulunuldu, ilâhiler söylendi ve hep birlikte Salât-ü Selâm okundu.

ALLAH İNSANLARI, SAĞLAM VEYA ENGELLİ OLUŞLARINA GÖRE DEĞERLENDİRMEZ

İlçe Müftüsü Şükür Küçük programda yaptığı konuşmasında; Allah'ın yarattığı en mükemmel, en şerefli varlık olan ve her şey hizmetine sunulan insanın Allah katındaki değerinin îman, ibadet, sâlih amel, takvâ ve güzel ahlakı nispetinde olduğunu belirtti. Allah Teâlâ'nın ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)'in engellilere bakışını ve yaklaşımını Kur'an-ı Kerim'den âyetlerle anlatan Müftü Küçük, "Allah insanları fiziki yapılarına, renklerine, ırklarına, cinsiyetlerine, sağlam veya engelli oluşlarına göre değerlendirmemektedir. İnsanın, Allah katındaki değeri-kıymeti îmanı, ameli ve takvâsı nispetindedir." dedi.

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE GÖSTERECEĞİMİZ İLGİ, BEREKET VE HUZURA VESİLE OLACAKTIR

Engelli olmanın asla bir eksiklik ve kusur olmadığını ifade eden Müftü Küçük, "Sizler bizim için özelsiniz. Sizler bu topluma Allah'ın birer emanetisiniz. O nedenle bizler, emanet bilinciyle sizlere özel önem veriyoruz. Engelli, engelsiz tüm halkımızla gönül birlikteliğimizi pekiştirmek istiyoruz. Bu manada bize düşen görev, engelli kardeşlerimizin engellerini ortadan kaldırmak, hayatı onlara kolaylaştırmak ve her konuda kendilerine yardımcı olmaktır. Sorumluluk bilinci, merhamet ve adalet anlayışıyla engelli kardeşlerimize göstereceğimiz ilgi, duyarlılık ve farkındalık bireysel ve toplumsal hayatımızda bereket ve huzura vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

ENGELLİ BİREYLER, ÖNEMLİ MUHATAP KİTLEMİZDİR

Engelli bireylerin, din hizmeti sunan müftülükler ve din görevlileri için önemli bir muhatap kitle olduğunu hatırlatan Müftü Küçük, "Müftülük olarak, engelli kardeşlerimizin dini vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Camilerimizin engelli erişimine uygun hale getirilmesinin yanında engelli koordinatörleri arkadaşlarımız aracılığıyla kendilerine dini rehberlik ve manevi sağlamaya çalışıyoruz." sözlerine yer verdi.

HER AY BİR BULUŞMA

Engelli vatandaşlar ve aileleriyle bundan sonra da bir araya gelmeye çalışacaklarını söyleyen İlçe Müftüsü Şükür Küçük, "Kur'an ve sünnet ışığında oluşan bilgi ve birikimin engelli kardeşlerimizin hayatlarına yansıması ve manevi açıdan huzura kavuşmaları amacıyla bu yıl ilk buluşmamızı gerçekleştirdik. Bundan sonra da ayda bir sizlerle bir araya geleceğiz inşallah. Programın önceden duyurusunu yapacağız. Katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde aktif rol alan sorumlu arkadaşlarımıza, Kur'an-ı Kerim tilâveti ve ilâhilerle manevi heyecanımızı artıran görevlilerimize ve katkı ve katılım sağlana herkese teşekkür ve duâ ediyorum." dedi.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen “Cami-Engelli Buluşması” etkinliğinin sonunda engelli bireylere meyve suyu ikramında bulunuldu.