Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un ev sahipliğini yaptığı ve altıncısı düzenlenen gece Livio Restorant Tesislerinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Beşikdüzü ilçesinde düzenlenen törene Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Tonya Kaymakamı Muhammet İkis, Şalpazarı Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Beşikdüzü Emniyet Müdürü Cumhur Bekdemir, Beşikdüzü Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Bekar, Basın İlan Kurumu Müdürü Ali Nuhoğlu, TRT Bölge Müdürü Sami Serdar Şişman, İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürü Murat Gürel, Beşikdüzü MYO Müdürü Ertuğrul Karoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ahmet Kamburoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Selahattin Özcan, Büyükliman Gazeteciler Başkanı Aydın Gelleci ve Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri katıldı.

“BÜYÜKLİMAN HAVZASI ÇOK BÜYÜK ÜSTATLAR YETİŞTİRDİ”

Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci yaptığı açılış konuşmasında; “Büyükliman gazeteciler cemiyetinin Büyükliman buluşmaları adı altında her yıl bir ilçede gerçekleştirdiği bu güzel buluşmaya tekrar hoş geldiniz. Sayın başkanım Büyükliman Gazeteciler cemiyeti 2006 yılında merhum Hikmet Aksoy aynı zamanda onursal kurucu başkanımız önderliğinde kuruldu. Şu anda 32 üyemiz var. Trabzon’da 5 ilçeyi Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Tonya, Beşikdüzü, Şalpazarı, Giresun’dan da 4 ilçeyi Eynesil, Görele, Çanakçı ve Tirebolu’yu kapsayan bir cemiyetiz. Bu manada Türkiye de tekiz. Sayın başkanım Büyükliman gazeteciler cemiyeti olarak bölgemizdeki sorunları gündem yapma noktasında yine bu sorunları çözme noktasında geçmişte bulunan Büyükliman platformunun buluşmasında çok aktif rol aldık. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu yeniden aktif hale getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yine bu bölgede turizmin gelişmesi anlamında ortaya konulan projelere destek vermekte ve burada basın sesimiz olsun diyen herkesin yardımına koşmaya devam ediyoruz. Bütün meslektaşlarım bunun için elinden gelen gayreti gösteriyor. Büyükliman gazeteciler cemiyetinin bulunduğu havza da çok değerli yayın organlarımız var. Özellikle kendisine buradan bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Sayın Ekrem Kamburoğlu’nun kurduğu Büyükliman Postası şuanda sahibi Ahmet Kamburoğlu arkadaşımız aramızda. Trabzon Günaydın Gazetesi sahibi Sayın Tayfun Günaydın o da aramızda. Yine Görele Postası var Giresun da yayın yapan onun da çok değerli sahibi Kamil Yılmaz ve mesai arkadaşları burada. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Büyükliman havzası gerçekten çok büyük üstatlar yetiştirdi. Sayın Ekrem Kamburoğlu 2017 yılında aramızdan ayrıldı. Ardından Hikmet Aksoy 2020 yılında aramızdan ayrıldı. Şuan da Beşikdüzü’ndeyiz onu saymadan geçmek olmaz. Çok değerli kardeşimiz esprileriyle bizim günümüze çok büyük heyecan ve moral getiren Muhammet Taş kardeşimiz. Eşleri sayın Pervin Taş ve abisi Ahmet Taş aramızda onlara da hoş geldiniz diyorum. Yine geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz İlhan Taş ağabeyimize de buradan Allah’tan rahmet diliyorum. Tekrar bu gecemizi onurlandırdığınız için tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum dedi.”

“SATILAN BİR GAZETECİ OLMAK İSTEMİYORUZ”

Söz alan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük ise şunları söyledi; “Bugün bilindiği gibi 10 Ocak’ın yanında Türk İdarecileri Derneği tarafından 1978 yılında genel kurulda çıkan kabul edilen gazeteciler günü olarak da kutlanmakta. Bu anlamda burada bulunan idarecilerimizin de gününü kutluyorum. Gazeteciler olarak her zaman bir işin millet cefasını sürerken biz fedakârlığını her zaman yapmaktayız. Baktığımız zaman şuan da bile arkadaşlarımız bir haber uğruna bizi çekiyor. Bugün 10 Ocak bizim çalışan günümüz. Ama yapacağımız bir şey yok. Bu mesleği seviyoruz. Layıkıyla da yapmak istiyoruz. Satılan bir gazeteci olmak istemiyoruz. Bu anlamda da bütün arkadaşlarımın gazeteciler gününü kutluyorum. İyi ki varsınız diyorum dedi.”

BASIN BİR ÜLKEDE HALKIN GÖZÜ KULAĞIDIR”

Ev sahibi Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ise konuşmasında; “Bu önemli günde sizleri güzel ilçemizde görmekten duyduğum mutluluğu özellikle belirtmek isterim. 10 Ocak çalışan gazeteciler günü kutlu olsun. Basın bir ülkede halkın gözü kulağıdır. Basın emekçilerimiz bu hususta özverili ve önemli hizmetler vermektedir. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk gazeteciler gördüklerini düşündüklerini bildiklerini samimiyetle yazmalıdır. Gazeteciler kanunun ve kamunun çıkarlarının aksine davranışlara tanık olduklarında gerekli yayınlarda bulunmalıdırlar. Basın hiç bir şekilde baskı bir nüfusa bağlı tutulamaz demişlerdir. Büyükliman gazeteciler cemiyeti olarak basın mensuplarımızın bu ilkeler doğrultusunda hareket ettiklerini ve özveriyle görev yaptıklarına şahidim. 10 Ocak çalışan gazeteciler gününüzü bir kez daha kutluyorum. Başta bölgemiz gazetecilerinden Ekrem Kamburoğlu, Hikmet Aksoy ve belediye çalışanımız Muhammet Taş olmak üzere ebediyete intikal eden bütün basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca bu özel günümüze katılarak bizleri onurlandırdığınız için hepinize tekrar teşekkür ediyor saygılar sunuyorum dedi.”

“TARAFSIZ VE BAĞIMSIZ BASIN DEMOKRATİK TOPLUM HAYATININ EN ÖNEMLİ UNSURUDUR”

Beşikdüzü İlçe Kaymakamı Ferhat Vardar yaptığı selamlama konuşmasında; “İlk olarak 1961 yılında kabul edilen kanunla birlikte 10 Ocak tarihi çalışan gazeteciler günü olarak ilan edilmiştir. O tarihten günümüze kadar her yılın Ocak ayının 10.gününde gazeteciler günü olarak hep birlikte kutluyoruz ve inşallah önümüzdeki yıllarda da hep birlikte kutlamaya devam edeceğiz. Özellikle tarafsız ve bağımsız basının demokratik toplum hayatının en önemli unsurlarından bir tanesi olduğunu ifade etmekte fayda görüyorum. Özellikle biz yöneticiler idareciler karar alma süreçlerinde siz çok kıymetli basın mensuplarının da bir çok katkısının olduğunu bizzat şahitlik ediyoruz. Yaptığınız her bir haberin ciddi bir emek ciddi gayret ürünü olduğunun bizler farkındayız. O haberin ilk başta tespit edilmesi haberin bizzat kaynağına gidilmesi o haberle ilgili verilerin toplanması ve akabinde haberle ilgili çeşitli hazırlık çalışmalarının yapılması o haberin sonrasında baskıya sunulması ve sonrasında da biz okuyuculara ulaşması tüm bu süreçleri tüm bu aşamaları değerlendirdiğimizde gerçekten ciddi bir emek ciddi bir gayret olduğunu hep birlikte görüyoruz ve biliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da burada olursak bu programlara tekrar katılacağımızın sözünü şimdiden vermek istiyorum. Özellikle ilk olarak Büyükliman havzasında görev yapan siz değerli basın mensuplarının ve sonrasında da bu mesleği layıkıyla hakkıyla yapan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü yürekten kutluyor hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum dedi.”

“GAZETECİNİN ÇALIŞMAYANI OLMAZ”

"GÜLERYÜZLÜ BAŞKAN'DAN BAYRAMLAŞMA" "GÜLERYÜZLÜ BAŞKAN'DAN BAYRAMLAŞMA"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise yaptığı selamlama konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Bugün hakikaten çok özel bir gün ve sabahtan bu tarafa da bu çerçevede birçok programa iştirak ettik. Bugün çalışan gazeteciler günü. Bu gazetecilerin çalışmayanına ben rastlamadım. Herhalde çalışmayanı yoktur. Yani bazı mesleklerin emekliliği de olmaz. Mesela imamların emekliliği olmaz adam namaz kılmaya kıldırmaya devam edecek. Ben gazetecilerinde emekliliği olmadığını düşünenlerdenim. Sizde birkaç sene önce emekli oldunuz ama halen bu mesleği bir şekilde gayri resmi de olsa devam ettiriyorsunuz. Dolayısıyla böyle bir meslek ve bütün basın mensuplarımızın basın emekçilerimizin bu güzel gününü bir kere daha tebrik ediyorum. Tabi benden önce değerli kişiler belirtti bugünün aynı zamanda idareciler günü olduğunu bende bir eski mülki idari amiri olarak bütün meslektaşlarımızın valilerimizin kaymakamlarımızın ve diğer yöneticilerimizin bu özel gününü bir kez daha kutluyorum. Elbette valilik çok kıymetli bir meslek bende valilik mesleğini 4 sene kadar icra etmiş olmaktan büyük onur duyuyorum. Valilerde gazeteciler gibi yani il valisi, merkez valisi, emekli vali, müteveffa vali. Bu valilikte unvandır. Gerçekten kanunda öyle düzenlenmiştir. Dolayısıyla unvan olduğu içinde fiilen o görevi yapmasanız da kullanılmasında bir mahsur yoktur. Ancak ben tabiî ki şu anda Trabzon büyükşehir belediye başkanıyım ve bu pozisyonumdan ve vazifemden son derece mutluyum. Bu sabahtan bu tarafa önce Trabzon Gazeteciler Cemiyetimizi ziyaret ettik. Trabzonda görev yapan bir çok basın mensubu arkadaşımızla görüşme imkanı bulduk. Onların günlerini tebrik ettik. Güzel bir programdı. Akabinde yine Ortahisar da Ortahisar belediye başkanlığımız tarafından bugün hizmete açılan basın tarihi müzesini gezme ve oranın açılışına katılma imkanı bulduk. Gerçekten basın camiası adına önemli biz kazanım. Ben Ortahisar belediye başkanımızı ve emeği geçen herkesi buradan tekrar tebrik ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Şimdi sizlerle beraber burada hakikaten bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Çok keyifli bir ortam oluşmuş. Adeta şampiyonlar ligi gibi. Biraz önce değerli Aydın Gelleci tek tek saydı. Ben ismen saymayacağım ama basın aleminin TRT’sinden iletişim başkanlığının il müdürlüğüne kadar bir çok kuruma kadar burada bugün. Basın dünyasının birbirinden kıymetli temsilcileri burada bizlerle beraber bundan büyük bir keyif duyuyoruz. Bu güzel organizasyon için elbette Aydın Gelleci Bey’e Büyükliman Gazeteciler cemiyetimize ve bu işin içerisinde aktif bir şekilde rol alan değerli Beşikdüzü belediye başkanımıza da yürekten teşekkür ediyoruz. Büyükliman havzasının sadece şehir adına sadece Trabzon adına değil esasında Giresun’u da içine alan geniş bir bölge adına çok önemli bir tarihsel anlamda da bugün çok önemli bir yer olduğunu ve şehirlerin kalkınmasına çok büyük katkılar verdiğini çok önemli insanlar yetiştirdiğini biliyoruz. Bunları tekrar tekrar ifade etmeye mahal yok. Ürünleriyle de bugün baktığımızda tereyağından ekmeğine kadar Çarşıbaşı’ndaki Keşan’ına kadar son derece büyük bir gayretle Ağasar’ın balına kadar çok verimli bir bölgedeyiz. Bu üç ürün Trabzon’un coğrafi işaret tescili almış ürünleridir. Bu bölgeyi hakikaten bizde önemsiyoruz. Bu manada bu bölgede bir gazeteciler cemiyeti oluşturulması 2006 yılından itibaren yayın yapan gazetecilerin aynı zamanda bazı radyolarında yer aldığını biliyoruz. Gerçekten çok zor bir iş olduğunu herhalde hepimiz takdir ederiz. Buralarda ayakta kalmak buralarda basılı gazeteler ortaya koymak ve bunu hiç aksatmadan sürekli şekilde yapmak hakikaten büyük bir marifet. Ben burada yayın yapan gazetecileri onların sahiplerini ve çalışanlarını gerçekten tebrik etmek istiyorum. Tekrar bu güzel gecede bizleri de davet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Geçen sene katılamamıştık içimizde kalmıştı. Bu sene katılma imkanı oldu. İnşallah fırsat olursa Allah ömür verirse Çarşıbaşı’nda sizlerle beraber olmayı ümit ediyor tekrar sizlerin bu güzel gününü kutluyorum dedi.”