Vakfıkebir Devlet Hastanesi yönetimi ve hekimleri başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi ve bu güne kadar hiçbir ilçe hastanesinde yapılmayan bir ameliyatı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Cennet sayesinde gerçekleştirdi.



Vakfıkebir Devlet Hastanesini uzman hekimlerinden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Cennet tarafından bu güne kadar hiçbir ilçe hastanesinde gerçekleştirilemeyen doku nakli ameliyatı Vakfıkebir Devlet Hastanesinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
“HASTANEMİZDE AMELİYAT İÇİN BÜTÜN UYGUN ORTAMLAR MEVCUT”
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Cennet yapılan ameliyatlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Özellikle felçli ve yaşlı yatalak hastalarda sıkça rastladığımız kalçalarda derin yatak yaraları oluşuyor. Yatak yaraları özellikle evresi ilerledikten sonra ancak cerrahi işlemlerle o bölgeye doku kaydırarak ya da doku getirerek ancak kapatılabiliyor. Erken evrede asıl önemli olan bakıcı durumunda olan hastanın ailesinin sıkça hastanın pozisyonunu değiştirerek yatak yarasının oluşmamasını sağlamalarıdır. Fakat yara oluştuktan sonrada tedavisi gerçekten zor oluyor. Bu durum aileyi ve bizleri bir hayli uğraştırıyor. Bu aşamadan sonra ise zor bir tedavi süreci başlıyor. Tedavi sürecinde yara ilerleyerek oluşmuşsa biz devritman dediğimiz o ölü dokuları temizliyoruz. Daha sonra vakum tedavisi dediğimiz negatif basınç vererek yaranın birazcık daha iyileşmesine olanak sağlıyoruz. Bu süreç sonunda hastanın kalça bölgesinde 5 veya 10 cm.lik çukur kalıyor. Maalesef bu yara olan çukurun kendi kendine kapanması mümkün olmuyor. Hatta bu çukurluk kalça kemiğine kadar iniyor. Bizde birçok tekniği olan bu tedavi süreçlerinden hangisinin uygun olacağına karar vererek ameliyatı gerçekleştiriyoruz. Dabi ki uygun teknik derken ameliyathanenin uygun olması, kullanılacak malzemelerin olması ve en önemlisi anestezi işbirliğinin olması. Bu hastalar düşkün oldukları için anestezileri de riskli olabiliyor. O yüzden anestezi doktorunun da bu tür ameliyatlar da önemi çok fazla. Vakfıkebir Devlet Hastanesinde ameliyat için bütün uygun ortamlar mevcut. Bu tür ameliyatlar için kalçanın geniş bölgesinden deri, deri altındaki doku, kasla birlikte kaydırılarak çukur olan bölgenin dolmasını sağlıyoruz. Plastik Cerrahi bölümünün gerçekleştirebileceği ameliyatı bizler burada başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Zor olan bu tür ameliyatları bir ilçe hastanesi olan Vakfıkebir Devlet Hastanesinde gerçekleştirmek gerçekten büyük başarı.”
“AMELİYAT SONRASI AİLE-HEKİM İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ”
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Cennet; Ameliyat sonrası hastanın ailesine de eğitim vererek yaranın tekrar oluşmaması için gerekli girişimleri yapıyoruz. Ameliyat sonrası aile-hekim işbirliği çok önemli. Bu tür hastaların sık sık yattığı pozisyonu değiştirmeleri önemli. Hacettepe Üniversitesinde yara bakım ünitesinde de bu eğitimleri almam bana bir avantaj sağlıyor. Gerekli alt yapıyı Üniversite de almam ve Vakfıkebir Devlet Hastanesi yönetiminin de her konuda bize destek çıkarak, hastane ki teknik şartlar el verdiği sürece ve ortamın da uygun olması sonucu bu ameliyatları gerçekleştiriyoruz. Bundan sonrada gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Böyle bir ameliyat bugüne kadar hiçbir ilçe hastanesinde gerçekleştirilmedi. Hastanemizi ilçe hastanesi olarak değil de bölge hastanesi olarak görüyorum. Ben buraya gelirken Vakfıkebir de bu kadar büyük bir hastane olduğunu bilmiyordum. Tüm ana branşların olduğu, Büyükliman bölgesine hitap eden ve ameliyatların kolaylıkla yapılabildiği, teknik donanımlı bir hastanemiz var. Hastane yönetimi ve diğer branşlardaki hekim arkadaşlarımızla ve tüm personelimizle birlikte uyum içerisinde çalıştığımız sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz olmaz dedi.”
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Cennet Hacettepe Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Genel Cerrahi Uzmanlığı eğitimi aldı. Türk Cerrahi Derneğinin yeterlilik alanında ikincilik ödülü ve yeterlilik sertifikası bulunan Op. Dr. Ömer Cennet, halen Türk Cerrahi Derneği üyesidir. Laparoskopik /Minimal İnvazif Cerrahi (Kapalı Ameliyat), Kapalı Safra Kesesi/Kapalı Fıdık Ameliyatları, Onkolojik (Kanser) Cerrahi, Meme ve Troid Cerrahisi meslek uzmanlık dallarında bilgi ve deneyimleri olan başarılı bir cerrahtır.